Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ιστορικά ποσοστά έως και 18% για το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις σημερινές εκλογές

Guardian: Ιστορικά ποσοστά έως και 18% για το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις σημερινές εκλογές
Το ΑfD είχε φτάσει στα πρόθυρα της διάλυσης πριν ένα χρόνο
Σαν ένα κρας τεστ για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης από την Angela Merkel χαρακτηρίζει ο Guardian τις σημερινές (13/3) περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία.
Οι εκλογές στα κρατίδια της Βάδης - Βυρτεμβέργης, της Ρηνανίας - Παλατινάτου και της Σαξονίας - Άνχαλτ,είναι οι πρώτες που θα γίνουν στη Γερμανία μετά από εφτά δραματικούς μήνες κατά τους οποίους υπάρχει μεγάλη πόλωση στην κοινή γνώμη εξαιτίας της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων της Merkel.
Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 1,1 εκ. πρόσφυγες έχουν μπει στη χώρα.
Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αναμένεται να μπει και στα τρία κοινοβούλια και θα είναι τεράστιο επίτευγμα.
Πρόκειται, άλλωστε, για ένα κόμμα που έφτασε κοντά στη διάλυση πριν από έναν χρόνο, όταν ο ιδρυτής του το εγκατέλειψε, αλλά τελικά εισέπραξε τη δυσαρέσκεια για την άρνηση της Merkel να βάλει ένα όριο στον αριθμό των αιτούντων ασύλου που μπαίνουν στη χώρα.
Στη Σαξονία το AfD αναμένεται να πάρει το 18% των ψήφων προσπερνώντας τους Σοσιαλδημοκράτες και να γίνει το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στη συγκεκριμένη περιφέρεια.
Παρόλα αυτά το κόμμα του οποίου ηγείται η Frauke Petry δεν θα είναι σε θέση να γίνει μέρος μίας κυβέρνησης σε καμία από τις τρεις περιφέρειες.
Το κόμμα της Merkel αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μίας εξευτελιστικής ήττας στη Βάδη, όπου το CDU ήταν ανελλιπώς πρώτο κόμμα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μετά.
Στη Ρηνανία ο Malu Dreyer των Σοσιαλδημοκρατών δίνει μάχη στήθος με στήθος με την Julia Klockner, η οποία θεωρείται διάδοχος της Merkel.
Η Klockner, όπως και άλλα στελέχη του CDU, έχουν πάρει αποστάσεις από την πολιτική της Angela Merkel κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης.
Για αυτό και μία ήττα των Χριστιανοδημοκρατών δεν θα είναι απαραίτητα αποδοκιμασία για την Καγκελάριο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung οι πιθανότητες να αμφισβητηθεί η κυριαρχία της Merkel σε περίπτωση άσχημου αποτελέσματος δεν είναι πολλές, αλλά ούτε και μηδαμινές.
Αναμένεται, εξάλλου, μεγαλύτερη προσέλευση απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί και δύο ώρες από όταν άνοιξαν οι κάλπες είχε ψηφίσει το 32% του εκλογικού σώματος στη Βάδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης