Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλεξιάδης: Έτος μεγάλων αλλαγών στη φορολογική πολιτική το 2016 - Η κατανομή των φόρων δεν είναι δίκαιη

Αλεξιάδης: Έτος μεγάλων αλλαγών στη φορολογική πολιτική το 2016 - Η κατανομή των φόρων δεν είναι δίκαιη
«Χρειαζόμαστε μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, ένα νέο φορολογικό πολιτισμό», είπε ο κ. Αλεξιάδης
Σε προαναγγελία μεγάλων αλλαγών στη φορολογική πολιτική εντός του 2016, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στο φορολογικό φόρουμ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ειδικότερα, έκανε λόγο για μεγάλες αλλαγές στα ζητήματα φορολογικής πολιτικής, «αλλαγές που θα προκύψουν μέσα από διάλογο, με όποιον θέλει να κάνει διάλογο».
«Αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η συζήτηση για το χρέος θα προχωρήσουν οι αλλαγές με στόχο ένα απλό, δίκαιο και σταθερό, αλλά και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίο κάλεσε όλους, όσοι ασκούν διαρκή κριτική για τη φορολογική και, γενικότερα, την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, να καταθέσουν «επιτέλους» τις εναλλακτικές προτάσεις τους.
Ο κ. Αλεξιάδης γνωστοποίησε ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και τις αρχές της μεθεπόμενης θα ανοίξουν οι εφαρμογές του taxisnet για τις φετινές δηλώσεις εισοδήματος, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για τη λαθρεμπορία των καπνικών προϊόντων, το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα κ.α.
Για το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα είπε ότι θα υπάρξουν κίνητρα για την χρήση του και υποχρεωτικά μέτρα, αλλά με γεωγραφικές και ηλικιακές εξαιρέσεις (ανέφερε για παράδειγμα νησιά κλπ), ενώ αναφερόμενος στο Περιουσιολόγιο τόνισε ότι δεν θα αποτελέσει την βάση για την επιβολή νέας φορολογίας, αλλά ένα εργαλείο για την φορολογική δικαιοσύνη.
Τέλος, ο υπουργός επισήμανε ότι πρέπει να σταματήσει η λογική της υπερφορολόγησης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι η κατανομή των φόρων δεν είναι δίκαιη ούτε για τους πολίτες, αλλά ούτε για τις επιχειρήσεις.
«Χρειαζόμαστε μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, ένα νέο φορολογικό πολιτισμό», κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης