Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Τεράστιο ευρωπαϊκό και διεθνές πρόβλημα το προσφυγικό - «Όχι» σε λευκή επιταγή στην Τουρκία

Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Τεράστιο ευρωπαϊκό και διεθνές πρόβλημα το προσφυγικό - «Όχι» σε λευκή επιταγή στην Τουρκία
«Περιμένουμε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου. Ο διάβολος κρύβεται πάντα  στις λεπτομέρειες»
«Τεράστιο ευρωπαϊκό και διεθνές πρόβλημα», χαρακτήρισε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 το προσφυγικό ζήτημα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδος των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία.
«Το προσφυγικό είναι ένα τεράστιο ζήτημα... που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση. Απαιτεί, όμως, και λύση σύμφωνα με τους κανόνες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι «βρεθήκαμε απροετοίμαστοι, αλλά τώρα απαιτείται περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη».
Όπως ανέφερε ο Κεφαλογιάννης, η συμφωνία με την Τουρκία δεν περιλαμβάνει τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Δεν περιλαμβάνει το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας του Ο.Η.Ε., το οποίο «η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που δεν έχει υπογράψει και κυρώσει».
Ο ευρωβουλευτής τόνισε, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί δώσει «λευκή επιταγή» στην Τουρκία, αναγνωρίζοντας ότι η Ε.Ε. έχει μαζί της εταιρική σχέση και όχι σχέση εξάρτησης.
Για τον Κεφαλογιάννη, η ομάδα των χωρών του Visegrád (V4) παραβιάζει τα ευρωπαϊκά κεκτημένα, την Ευρώπη της αλληλεγγύης.
«Περιμένουμε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου. Ο διάβολος κρύβεται πάντα  στις λεπτομέρειες», κατέληξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης