Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Βέβαιος για την πρωθυπουργία και την αποφυγή νέων εκλογών ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez

Ισπανία: Βέβαιος για την πρωθυπουργία και την αποφυγή νέων εκλογών ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez
Δεν αποκλείει ο ηγέτης των Podemos, Pablo Iglesias, να οριστεί αντιπρόεδρος και τον καλεί να το ξανασκεφθεί
Πεπεισμένος ότι θα είναι πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνασπισμού και ότι θα αποφευχθούν νέες εκλογές εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ισπανικού σοσιαλιστικού κόμματος, PSOE, Pedro Sanchez, σε σημερινή συνέντευξή του.
Ο γενικός γραμματέας των Σοσιαλιστών τόνισε ότι είναι πεπεισμένος ότι ο επικεφαλής των Podemos (Μπορούμε), Pablo Iglesias, θα ξανασκεφθεί την άρνησή του να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το PSOE και τους Ciudadanos (Πολίτες) προκειμένου να επιτευχθεί ένα κυβερνητικό πρόγραμμα.
Ο Sanchez εκτιμά ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνασπισμού, διότι το PSOE με 90 έδρες δεν έχει επαρκή δύναμη για να σχηματιστεί μια «μονοχρωματική» κυβέρνηση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, καθώς αυτό αποφάσισαν οι Ισπανοί στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου 2015.
Έτσι, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής μιας κυβέρνησης που θα αποτελείται από πολλά κόμματα.
«Δεν αποκλείω κανένα σχήμα και ούτε αποκλείω ο Pablo Iglesias να τεθεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όπως απαιτεί σχεδόν καθημερινά ο επικεφαλής των Podemos εδώ και πάνω από ένα μήνα», τόνισε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η αρετή των συμφωνιών είναι να υποχωρείς, χωρίς όμως να προδίδεις τις αρχές σου, κάτι που όπως τόνισε συνέβη με τη συμφωνία μεταξύ Σοσιαλιστών και Ciudadanos.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης