Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UOB: Στο -0,40% θα μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων η EKT στις 10/3 - Πίεση για την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου

tags :
UOB: Στο -0,40% θα μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων η EKT στις 10/3 - Πίεση για την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου
Οι αγορές έχουν ήδη αποτιμήσει μια περαιτέρω αύξηση του επιτοκίου καταθέσεων, σύμφωνα με την United Overseas Bank
Στην άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του καταθετικού επιτοκίου της, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, συγκλίνει και η τράπεζα της Σιγκαπούρης United Overseas Bank (UOB).
Ειδικότερα, εκτιμά πως η ΕΚΤ θα μειώσει το καταθετικό επιτόκιο κατά 10 μ.β., στο -0,40% από -0,30%, κίνηση που, όπως αναφέρει, έχει ήδη αποτιμηθεί από τις αγορές.
Η UOB εκτιμά, επίσης, ότι η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης θα εισαγάγει ή θα «στρώσει το έδαφος» για την εισαγωγή ενός συστήματος δύο ταχυτήτων για τις καταθέσεις των τραπεζών.
Στόχος θα είναι να τιμωρούνται οι τράπεζες που «παρκάρουν» τα χρήματά τους, περιορίζοντας ταυτόχρονα το κόστος για τις τράπεζες, που έχουν χαμηλό επίπεδο πλεονάζουσας ρευστότητας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου θα δεχτεί ορισμένη πίεση, λόγω της αύξησης της απόκλισης των πολιτικών που ασκούν Fed και ΕΚΤ, ωστόσο δεν προβλέπεται να υποχωρήσει κάτω από 1,0710, που αποτελεί και το χαμηλό έτους.
Μάλιστα, υπό την προϋπόθεση ότι η ΕΚΤ δεν θα βγάλει το «μπαζούκα», τότε η συνεδρίαση ενδέχεται να αποδειχθεί ακόμα μία απογοήτευση, οπότε και δεν θα κρατηθεί χαμηλά το ευρώ έναντι του δολαρίου.
Συνολικά η UOB εκτιμά πως η ισοτιμία τους ευρώ έναντι του δολαρίου θα παραμείνει εντός του εύρους 1.0800-1.1200.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης