Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πλήρης 24ωρος συντονισμός του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας με Αστυνομία και Λιμενικό για το προσφυγικό

Πλήρης 24ωρος συντονισμός του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας με Αστυνομία και Λιμενικό για το προσφυγικό
Στόχος η άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών υγειονομικής παρέμβασης οπουδήποτε χρειαστεί
Σε πλήρη άμεσο συντονισμό επί 24ώρου βάσης βρίσκονται, πλέον, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα και όλα τα σημεία υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης αλλά και τα κέντρα παραμονής προσφύγων στην Ελλάδα.
Στόχος είναι να ενεργοποιούντα, μετά από την κατάλληλη αξιολόγηση, όλοι οι προβλεπόμενοι μηχανισμοί υγειονομικής παρέμβασης προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα η προσφυγική κρίση για τη χώρα.
Όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την αποτελεσματικότερη επίτευξη του επιχειρησιακού σχεδίου παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πρόσφυγες, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο αρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, έχουν διαβεβαιώσει τη διοίκηση του ΕΚΕΠΥ, πως κατ’ εντολήν τους, θα υπάρχει η μέγιστη δυνατή διευκόλυνση όλων των εμπλεκομένων δομών του υπουργείου Υγείας, για την άρτια ολοκλήρωση των υγειονομικών δράσεων τους ανά την επικράτεια.
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, συνεπικουρούμενος από επιτελικά στελέχη του Κέντρου, αλλά και του ΕΚΑΒ, θα επισκεφτεί την ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης, και συγκεκριμένα τους χώρους συνάθροισης και τις δομές φιλοξενίας σε Χέρσο και Νέα Καβάλα.
Την επόμενη μέρα, την Πέμπτη, θα ακολουθήσει σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τηλεδιάσκεψη με την πολιτική ηγεσία και στελέχη του υπουργείου Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης