Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Δύσκολο το έργο των ηγετών της Ε.Ε. στην εν εξελίξει σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό

Sky News: Δύσκολο το έργο των ηγετών της Ε.Ε. στην εν εξελίξει σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό
Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσφυγικής και μεταναστευτικής καταιγίδας
Καθώς οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέρχονται για μία ακόμα φορά σε σύνοδο κορυφής αφιερωμένη στην τρέχουσα μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, βρίσκονται αντιμέτωποι με πολυάριθμα ανυπέρβλητα - κάτα τα φαινόμενα - προβλήματα.
Αυτό επισημαίνει σε άρθρο του το ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News, με το οποίο επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα επί του προσφυγικού.
Σύμφωνα με το Sky News, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν αφιχθεί στην Ευρώπη στο τελευταίο 12μηνο προέρχονταν από τη Συρία, η οποία βιώνει πέντε χρόνια εμφυλίου πολέμου και ενόπλων συρράξεων.
Η Eurostat αναφέρει ότι περισσότεροι από 350 χιλιάδες Σύροι υπέβαλαν αίτημα χορήγησης ασύλου στην Ε.Ε. το 2015.
Όμως, οι εν εξελίξει ένοπλες συρράξεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ ώθησε πολίτες και των συγκεκριμένων χωρών να διαφύγουν προς τη Δύση, με 150 χιλιάδες Αφγανούς και 120 χιλιάδες Ιρακινούς να έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου στην Ε.Ε. κατά το παρελθόν έτος.
Την ίδια στιγμή, μόλις 100 χιλιάδες ήταν οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου από πολίτες βαλκανικών χωρών που δεν είναι μέλη της Ε.Ε., οι οποίοι μάλλον πρέπει να θεωρούνται οικονομικοί μετανάστες, καθώς δεν διαφεύγουν από εμπόλεμες περιοχές.
Περισσότεροι από 2,75 εκατ. Σύροι πρόσφυγες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, ζώντας υπό δύσκολες συνθήκες σε προσφυγικούς καταυλισμούς.
Στην Ιορδανία βρίσκεται επίσης μεγάλος αριθμός προσφύγων, ενώ ένας στους τέσσερις κατοίκους του Λιβάνου αυτή τη στιγμή είναι πρόσφυγας.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσφυγικής και μεταναστευτικής καταιγίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης