Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπ. Οικ.: Διευκρινίσεις για την απαλλαγή ΦΠΑ στις δωρεές υπέρ των προσφύγων

Υπ. Οικ.: Διευκρινίσεις για την απαλλαγή ΦΠΑ στις δωρεές υπέρ των προσφύγων
Νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών
Διευκρινίσεις σχετικά με την απαλλαγή του ΦΠΑ στις δωρεές υπέρ των προσφύγων προχωρά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως «αντιλαμβανόμενο την άμεση ανάγκη για τη διάθεση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας από επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) προς τους πρόσφυγες και συμβάλλοντας στη συνολική προσπάθεια της Κυβέρνησης, εξέτασε το ενδεχόμενο απαλλαγής από το Φ.Π.Α. των δωρεών αυτού του είδους», προσθέτοντας πως «διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ώστε η συγκεκριμένη διάταξη να θεσμοθετηθεί μέσω Υπουργικής Απόφασης ή εγκυκλίου, χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό».
«Ως εκ τούτου», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, «προχωρήσαμε στη σύνταξη σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή».
Σημειώνεται ότι με την εν λόγω ρύθμιση το ΥΠΟΙΚ θα απαλλάσσει από τον Φ.Π.Α., αναδρομικά από 1.12.2015, τις δωρεές ειδών και την παροχή υπηρεσιών, από επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) προς τους πρόσφυγες, εφόσον οι δωρεές αυτές γίνονται σε φορείς του Δημοσίου (Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους κτλ).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης