Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας (ΝΔ): Πολύ σημαντικό να υπάρξει συμφωνία στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό

Δένδιας (ΝΔ): Πολύ σημαντικό να υπάρξει συμφωνία στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό
Η προσφυγική κρίση μετατρέπεται σε υπαρξιακό πρόβλημα για την χώρα υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνία και τον τόπο να υπάρξει μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στο σημερινό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Δένδιας.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Δένδιας υποστήριξε πως εφόσον υπάρξει συναίνεση, θα μπορούσε να την αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία.
«Ο κ.Μητσοτάκης προσέρχεται με μία απόλυτη δέσμη προτάσεων για τον χειρισμό του μεταναστευτικού – προσφυγικού στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Το οποίο όμως, προϋποθέτει την ανάγκη να αντιληφθεί ο πρωθυπουργός και να ομολογήσει αν θέλει τώρα –με όποιον τρόπο ας το κάνει - ότι μέχρι τώρα οι χειρισμοί της κυβέρνησης δημιούργησαν τεράστια προβλήματα.
Ήταν λανθασμένοι χειρισμοί.
Από εκεί και πέρα θα ήταν πολύ σημαντικό για τη χώρα και την κοινωνία να υπάρξει μία συναίνεση στο δέον γενέσθαι.
Την οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός στο Συμβούλιο Κορυφής της Δευτέρας.
Διότι το μεταναστευτικό δεν είναι πια ένα περιφερειακό ή περιθωριακό πρόβλημα.
Μετατρέπεται σε υπαρξιακό πρόβλημα για τη χώρα» υπογράμμισε ο κ.Δένδιας.
Ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρξει συζήτηση ευρύτερη περί συναίνεσης και συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, πέραν του προσφυγικού ζητήματος, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι η σημερινή ατζέντα έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το μεταναστευτικό.
«Εάν ο πρωθυπουργός θέλει, εμείς πάντοτε είμαστε έτοιμοι και ο κ. Μητσοτάκης νομίζω ότι θα ανταποκριθεί θετικά σε οτιδήποτε ενισχύει την εθνική θέση και στάση.
Αλλά αυτό προϋποθέτει μία πρόθεση από την κυβέρνηση που δεν την έχουμε δει πουθενά μέχρι τώρα» τόνισε ο κ.Δένδιας, ο οποίος αναφορικά με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σημείωσε ότι «οι Ευρωπαίοι σε αυτή τη συγκυρία θέλουν να βοηθήσουν», αν και υποστήριξε πως η ΝΔ θα θεωρήσει ολέθριο να συνδεθεί η αξιολόγηση με το μεταναστευτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης