Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε «κανονική» λειτουργία της ζώνης Σένγκεν από τον Νοέμβριο του 2016 στοχεύει η Κομισιόν

Σε «κανονική» λειτουργία της ζώνης Σένγκεν από τον Νοέμβριο του 2016 στοχεύει η Κομισιόν
Αναμένεται να παρουσιάσει «οδικό χάρτη» αποκατάστασης των ελεύθερων μετακινήσεων εντός ΕΕ
Να επανέλθει σε «κανονική» λειτουργία η ζώνη Σένγκεν στην ΕΕ πριν από τον Νοέμβριο του 2016 επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για το λόγο αυτό θα παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο - οδικό χάρτη την Παρασκευή 4 Μαρτίου.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο προκειμένου ν'΄«αποκατασταθεί» η ελεύθερη κυκλοφορία εντός ΕΕ, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από τις αποφάσεις επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων τις οποίες έχουν λάβει μονομερώς μια σειρά από χώρες.
Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες από ανώτερη ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή, το σχέδιο της Κομισιόν προτείνει «την επαναφορά στην κανονική λειτουργία της Σένγκεν μέχρι τον Νοέμβριο» του 2016.
«Μέχρι τότε θα έχουμε αναμφίβολα αναπτύξει τους πρώτους ευρωπαίους συνοριοφρουρούς στο Αιγαίο, για να βοηθήσουν την Ελλάδα να διαχειριστεί καλύτερα τα θαλάσσια σύνορά της με την Τουρκία» φέρεται να είπε.
«Η αποκατάσταση της ζώνης Σένγκεν, χωρίς ελέγχους στα εσωτερικά σύνορά της, είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της»,αναφέρει το σχέδιο που έχει στα χέρια του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο τερματισμός της ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ των 26 χωρών της ζώνης Σένγκεν θα κόστιζε στην ΕΕ «από 500 δισεκατομμύρια έως 1,4 τρισεκατομμύριο ευρώ» σε περισσότερα από δέκα χρόνια, διευκρινίζεται στο κείμενο.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν υπογραμμίσει, κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2016, «τη σημασία να αποκατασταθεί, με συμφωνημένο τρόπο, η κανονική λειτουργία της ζώνης Σένγκεν, με την πλήρη υποστήριξη των κρατών-μελών που διέρχονται μια δύσκολη κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης