Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φορτσάκης (ΝΔ): Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στοχοποιεί την ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα

Φορτσάκης (ΝΔ): Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στοχοποιεί την ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα
«Όχι» στο στραγγαλισμό της ιδιωτικής παιδείας, λέει ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης
Την εκτίμηση ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στοχοποιεί την ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα εκφράζει ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, βουλευτής της ΝΔ.
«Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας κλιμακούμενης προσπάθειας του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβει με πρωτοφανή τρόπο στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων της χώρας μας», δήλωσε συγκεκριμένα ο βουλευτής.
Ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα επισημαίνει την πρόσφατη οδηγία της ηγεσίας του που απαγορεύει στα ιδιωτικά σχολεία να προβαίνουν σε διαδικασίες αξιολόγησης των εκπαιδευτικών τους.
Σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη, «για μια ακόμη φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στοχοποιεί την ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα».
Παράλληλα, προσθέτει πως «η ίδια αυτή στοχοποίηση δίδει λαβή σε συζητήσεις που αναβιώνουν το ζήτημα της άσκησης γραφειοκρατικών κρατικών ελέγχων στις ενδοσχολικές εξετάσεις των ιδιωτικών σχολείων.
Η επαναφορά τέτοιων ελέγχων αποτελεί θλιβερή επιστροφή σε ιδεοληπτικούς θεσμούς του μακρινού παρελθόντος.
Η κρατική εποπτεία πρέπει να ασκείται στο σύνολο της παιδείας μας, δημόσιας και ιδιωτικής, όμως πάντοτε με σεβασμό στην αυτονομία των σχολείων και στις επιλογές των γονέων».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης