Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πατούλης (ΚΕΔΕ): Η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο στο προσφυγικό

Πατούλης (ΚΕΔΕ): Η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο στο προσφυγικό
Η θέση της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού σ’ αυτήν την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι αυτονόητη, λέει ο κ. Πατούλης 
«Η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο στο προσφυγικό», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως , παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.
«Η θέση της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού σ’ αυτήν την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι αυτονόητη.
Οι Δήμοι θα συμβάλουν τα μέγιστα, όπως έχουν άλλωστε κάνει μέχρι σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε από την κυβέρνηση:
1. Nα προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου, στο οποίο θα συμμετέχει πέραν της Κυβέρνησης, η Αυτοδιοίκηση και όλα τα Κόμματα του Κοινοβουλίου.
2. Γραπτές δεσμεύσεις για τον αριθμό προσφύγων που πρόκειται να φιλοξενηθούν, το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτή η φιλοξενία, πόσο θα κοστίσει αυτό το εγχείρημα και ποιος θα αναλάβει να πληρώσει το κόστος αυτό.
3. Εφόσον οι Δήμοι είναι αυτοί που σηκώνουν το βάρος της φιλοξενίας, πρέπει να είναι αυτοί που θα διαχειριστούν και τα χρήματα, απευθείας, χωρίς μεσάζοντες.
4. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τις τοπικές κοινωνίες από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των παράνομων μεταναστών. Οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να μένουν σε κλειστές υποδομές μέχρι την επαναπροώθησή τους.

Από πλευράς του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας ανέλαβε προσωπικά όλη την ευθύνη για τις μέχρι τώρα ατέλειες και δυσλειτουργίες στη διαχείριση της προσφυγικού από πλευράς Κυβέρνησης.
Μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι εξελίξεις στο προσφυγικό είναι δυστυχώς δυσοίωνες.
Η ομολογημένη από το στόμα του υπουργού έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής και σχεδίου, η επιπόλαιη και ιδεοληπτική αντιμετώπιση του και η άγνοια του επερχομένου κινδύνου, έφεραν τη χώρα μπροστά σε δυσάρεστα τετελεσμένα.
Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού θα βοηθήσει στη διαχείριση του προβλήματος, παρά τη διαφωνία της με τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό.
Το πρόβλημα είναι ανθρωπιστικό.
Θα κάνουμε ότι μπορούμε σε αυτό το επίπεδο.
Αλλά πλέον δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αιφνιδιασμό.
Απαιτούμε έστω και τώρα να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος εθνικός σχεδιασμός με αρχή μέση και τέλος, ώστε να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χρειάζεται δουλειά.
Μέχρι τότε και προκειμένου να διαχειρισθούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στις πλατείες και στους δρόμους, εμείς θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Στον εθνικό σχεδιασμό θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι», τόνισε ο κ. Πατούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης