Πολιτική

Βούτσης (ΠτΒ): Πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και να τελειώσει η επιτήρηση με τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων

Βούτσης (ΠτΒ): Πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και να τελειώσει η επιτήρηση με τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων
Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι αν και όσο η χώρα δεν βγαίνει από το πλαίσιο επιτήρησης,δεν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα για αναπτυξιακή προσπάθεια, είπε ο κ. Βούτσης
«Θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και να τελειώσει η επιτήρηση», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε ομιλία του σε εκδήλωση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων σε αυτό.
«Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι αν και όσο η χώρα δεν βγαίνει από το πλαίσιο επιτήρησης, δεσμεύσεων και επιβολής τέτοιων πολιτικών δεν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα και πρωτοβουλία για αναπτυξιακή προσπάθεια», σημείωσε ο κ. Βούτσης.
«Διότι δεν έρχονται απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις, έρχονται και σειρά αιτημάτων που αποτελούν εμπόδιο, δυσκολία, που έχουν τιμωρητική διάσταση και οδηγούν την χώρα σε αποτελμάτωση» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.
«Θα πρέπει να αποτινάξουμε αυτό το πλαίσιο με την έννοια να υπάρξουν οι αξιολογήσεις τώρα.
Είναι έτοιμος ο αναπτυξιακός και ο επενδυτικός νόμος, είπε και πρέπει εκεί να μπουν και τα στοιχεία της περιφερειακής ανάπτυξης, ώστε η χώρα μέσα σε 2-3 χρόνια να κλείσει αυτόν τον κύκλο.
Επιπλέον, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «τιμωρητική» στάση των θεσμών στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις και αναφέρθηκε στις επιμονή της τρόικας για επιβολή ΦΠΑ, στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Το δεύτερο παράδειγμα που ανέφερε ο κ. Βούτσης ήταν για το ασφαλιστικό των νέων επιστημόνων. «Σε μία άλλη συζήτηση με τους θεσμούς υπήρξε το εξής ακατανόητο: να πάρουμε πίσω την νομοθεσία για τους νέους ασφαλισμένους επιστήμονες που είχε ψηφιστεί στην πρώτη φάση της κυβέρνησης.
Τέλος, σχολιάζοντας το ΦΠΑ στα νησιά, υπογράμμισε «ήμουν μέλος της κυβέρνησης όταν έγιναν σοβαρές συζητήσεις για τον ΦΠΑ στα νησιά. Δυστυχώς ήταν μία τιμωρία, μια απαίτηση που δεν δέχονταν ούτε ισοδύναμα και ήθελαν να μπουν και όλα τα νησιά. Υπήρχε τότε πολύ μεγάλη πίεση για το θέμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης