Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (ΠτΒ): Ιστορική στιγμή για την Ευρώπη της αλληλεγγύης η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Βούτσης (ΠτΒ): Ιστορική στιγμή για την Ευρώπη της αλληλεγγύης η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης
Εάν χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία, με την έννοια της ιστορικής πρόκλησης, θα μιλάμε για μια διαιρεμένη, διχασμένη και ενδεχομένως υπό κατάρρευση ΕΕ, είπε ο κ. Βούτσης 
«Ιστορική στιγμή για την Ευρώπη η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, προκειμένου να επαναβεβαιώσει τις σχέσεις της αλληλεγγύης και όλες τις αξίες που προέκυψαν μετά τους δύο αιματηρούς πολέμους του 20ού αιώνα στο έδαφός της, και την ανάγκη να υπάρξει ως Ενωμένη Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
«Εάν χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία, με την έννοια της ιστορικής πρόκλησης, θα μιλάμε για μια διαιρεμένη, διχασμένη και ενδεχομένως υπό κατάρρευση Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι έως τις 7 Μαρτίου θα έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη, στρατηγική βασισμένη στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για το θέμα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και επιμερίζουν το βάρος σε κάθε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Δεν διανοούμαι ένα μόνιμο καθεστώς όπου θα προστίθενται στη χώρα στρατιές και καραβιές ανθρώπων χωρίς ελπίδα.
Η Ευρώπη, μπορεί να αποδεχτεί μερικά εκατομμύρια πρόσφυγες-μετανάστες, που θα τους ενσωματώσει τις επόμενες δεκαετίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης