Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιμένουν στις κινητοποιήσεις κατά των κυβερνητικών προτάσεων για το ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς

Επιμένουν στις κινητοποιήσεις κατά των κυβερνητικών προτάσεων για το ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς
Προχωρούν σε αποκλεισμό της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και εφοριών, καταρχήν για μία μέρα
Αναβρασμός συνεχίζει να επικρατεί στο χώρο των επιστημονικών φορέων καθώς δικηγόροι, μηχανικοί και γενικότερα αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί επιστήμονες, συνεχίζουν ν'΄αντιδρούν στις ασφαλιστικές προτάσεις της κυβέρνησης και προχωρούν σε νέες διαμαρτυρίες. 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Τρίτη, 1η Μαρτίου 2016, οι φορείς τνω επιστημόνων αποφάσισαν, μετά από συνεδρίαση στα γραφεία του ΔΣΑ, να αποκλείσουνη την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. 
Αποφάσισαν επίσης να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχει προαναγγείλει για την επόμενη εβδομάδα η ΓΣΕΕ αλλά και ν' αποκλείσουν τις εφορίες όλης της χώρας την πρώτην ημέρα έναρξης υποβολής δηλώσεων. 
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός, δεν πρόκειται να προσέλθουμε σε διάλογο μέχρι να αναθεωρηθεί η άποψη του υπουργείου για μια νέα βάση συζήτησης και συμπλήρωσε ότι παραένει το αίτημα για ένα ταμείο ελεύθερων επαγγελματιών επιστημόνων. 
Ο Δημήτρης Βερβεσός μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει και με τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτό που έκανε με τους αγρότες. 
Δηλαδή όπως δεσμεύτηκε για την παράταση του ΟΓΑ σε ξεχωριστό καθεστώς από τον ΕΦΚΑ.
Υπάρχουν, όμως, και «ρωγμές» στο μέτωπο των επιστημονικών φορέων. 
Ενώ βρισκόταν σε εξέλξη η συνεδρίαση στο ΔΣΑ, στην ΕΣΗΕΑ συνεδρίαζαν οι επιτροπές αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, οι οποίες διαφωνούν με τις ηγεσίες των επιστημονικών φορέων, καθώς απορρίπτουν κάθε μορφή διαλόγου με την κυβέρνηση.
Κατηγορούν μάλιστα την ηγεσία των επιστημονικών φορέων ότι διαπραγματεύεται τη δημιουργία ενός ταμείου, το οποίο όμως θα είναι πλήρως ανταποδοτικό (χωρίς εισφορές κράτους και εργοδοτών).
Οι επιτροπές απυήθηναν κάλεσμα για την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 στις 5 το απόγευμα για συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό το οποίο είναι «ένα έκτρωμα που καταργεί την κοινωνική ασφάλιση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης