Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κατασκευάζουν καμπ για τους πρόσφυγες στη Δουνκέρκη της Γαλλίας

Guardian: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κατασκευάζουν καμπ για τους πρόσφυγες στη Δουνκέρκη της Γαλλίας
Στο καταφύγιο που θα έχει ξύλινα σπιτάκια με θέρμανση, νερό, κουζίνες και θεραπευτήρια θα στεγάζονται περίπου 2.500 πρόσφυγες
Το πρώτο καμπ στη Γαλλία που θα παρέχει καθαρά και ανθρώπινα στάνταρντ και καταφύγιο στους πρόσφυγες που τώρα κοιμούνται σε δύσκολες συνθήκες στην ύπαιθρο, θα ανοίξει κοντά στο λιμάνι της Δουνκέρκης τον επόμενο μήνα, όπως αναφέρει ο Guardian.
H πρωτοβουλία ανήκει στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα που κατασκευάζουν ξύλινα σπιτάκια τα οποία θα είναι ζεστά καταφύγια και θα διαθέτουν επάρκεια σε νερό, κουζίνες, ντους και θεραπευτήρια, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στο ελάχιστο των προδιαγραφών που θέτει ο ΟΗΕ.
Περίπου 2.500 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 250 παιδιά, εκ των οποίων αρκετοί είναι Κούρδοι από το Ιράκ, κοιμούνται σε άθλιες συνθήκες μέσα στη λάσπη στην πόλη Grande Synthe που βρίσκεται κοντά στη Δουνκέρκη.
Οι πλημμύρες, οι αρουραίοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες αναγκάζουν τους γιατρούς να κάνουν υπερπροσπάθεια για να αντιμετωπίσουν αρρώστιες όπως η ψώρα και η ιλαρά, αλλά και λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Οι συνθήκες στην πόλη Grande Synthe είναι πολύ χειρότερες από αυτές στο καμπ “Jungle” στο Καλαί και περιγράφονται από έναν αξιωματούχο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ως «οι χειρότερες που έχω δει σε 20 χρόνια ανθρωπιστικής προσφοράς».
Ο τοπικός δήμαρχος Damien Careme προσέγγισε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τους ζήτησε να κατασκευάσουν προσωρινά καταφύγια, λέγοντας ότι είναι εξοργισμένος από την αδράνεια της σοσιαλιστικής γαλλικής κυβέρνησης.
Το νέο προσωρινό καταφύγιο θα ανοίξει τον Μάρτιο, ειδικά για εκείνους που τώρα στεγάζονται στη γειτονική παραγκούπολη Grande Synthe.    
Τα έξοδα λειτουργίας του θα επωμιστούν ανθρωπιστικές οργανώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης