Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα ήταν άδικο και μη βιώσιμο

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα ήταν  άδικο και μη βιώσιμο
Τι ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο οικονομικό συνέδριο των Δελφών
Κατακερματισμένο, άδικο, αναποτελεσματικό και μη βιώσιμο ήταν το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο οικονομικό συνέδριο των Δελφών.
Όπως είπε, «χαριστική βολή στην κατασπατάληση των διαθέσιμων των ασφαλιστικών ταμείων έγινε με τη διαγραφή αποθεματικών από το PSI με αποτέλεσμα στη πραγματικότητα αυτό που κληρονομήσαμε το 2015 είναι ένα πλήρως κατεστραμμένο, αναποτελεσματικό σύστημα με ελάχιστες προοπτικές βιωσιμότητας».
Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, «το μνημόνιο το οποίο για εμάς είναι ένας αναγκαστικός συμβιβασμός, είχε μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που περιείχε δεσμεύσεις οι οποίες αφορούσαν στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος.
Προσπαθήσαμε να τις πραγματοποιήσουμε στο πλαίσιο μιας μεταρρύθμισης που είναι εθνική και βασίζεται σε δύο βασικές αρχές.
Την αρχή της ισονομίας και της ισότητας.
Όμοιους κανόνες για όλους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Αναπροσαρμόσαμε τους κανόνες απονομής σύνταξης με μια απλή φόρμουλα που υπολογίζει τη σύνταξη με βάση τα χρόνια ασφάλισης».
Κατά τον ίδιο, ένα σύστημα αναλογιστικό χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη.
«Φέραμε την πρότασή μας για την εθνική σύνταξη που θα είναι 384 ευρώ.
Αν την δίναμε με στοιχεία του 2010 θα ήταν 500 ευρώ.
Επιπλέον αυτής της εθνικής σύνταξης ο καθένας θα πάρει ότι του αναλογεί με βάση όσα έχει προσφέρει βάσει των εσόδων του», σημείωσε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης