Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης (ΥΠΟΙΚ): Δεν υπάρχουν εθνικές παρά μόνο ευρωπαϊκές λύσεις στο προσφυγικό ζήτημα

Σταθάκης (ΥΠΟΙΚ): Δεν υπάρχουν εθνικές παρά μόνο ευρωπαϊκές λύσεις στο προσφυγικό ζήτημα
Το 2015 πέτυχε επιδόσεις καλύτερες των προσδοκιών χάρη, πρωτίστως, στις επιδόσεις του τουρισμού, λέει ο κ. Σταθάκης 
«Δεν υπάρχουν εθνικές παρά μόνο ευρωπαϊκές λύσεις στο προσφυγικό ζήτημα», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, δηλώνοντας υπερήφανος για την στάση της ελληνικής κοινωνίας.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομίας, κ. Σταθάκης, παραβρέθηκε σε συνάντηση που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, μεταξύ Ελλήνων επιχειρηματιών και του κ. Bruno Wenn, Προέδρου της Τράπεζας Επενδύσεων και Ανάπτυξης (DEG), που αποτελεί τον βραχίονα της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας KfW, για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων σε αναπτυσσόμενες χώρες και νέες βιομηχανικές χώρες.
Στη συνέχεια ο κ. Σταθάκης απηύθυνε χαιρετισμό στο δείπνο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο προς τιμήν του κ. Wenn.
Ο υπουργός παρουσίασε τον οδικό χάρτη που ακολουθεί η κυβέρνηση, με την υλοποίηση του 70% της Συμφωνίας του καλοκαιριού, την κεφαλαιακή θωράκιση των τραπεζών και την έναρξη της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του μακροχρόνιου χρέους.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στα θετικά μηνύματα από την πραγματική οικονομία, που το 2015 πέτυχε επιδόσεις καλύτερες των προσδοκιών χάρη, πρωτίστως, στις επιδόσεις του τουρισμού, της μεταποίησης, των εξαγωγών και την υψηλή απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ.
Ο κ. Σταθάκης περιέγραψε στη συνέχεια πέντε σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την τόνωση των επενδύσεων: Το Αναπτυξιακό Σχέδιο, τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-20, το Ενιαίο Σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων και το Αναπτυξιακό Ταμείο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης