Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις της Σερβίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις της Σερβίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού
Ο στρατός θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που οι αστυνομικές δυνάμεις, τόνισαν οι Σέρβοι
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της Σερβίας, προκείμενου να επέμβουν αν παραστεί ανάγκη για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σερβίας, Tomislav Nikolić, κρίθηκε αναγκαία η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών στοιχείων και την υπεράσπιση της ασφάλειας της χώρας.
Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ο κ. Nikolić, έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας, να θέσει τις ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας και τον εξουσιοδότησε να τις χρησιμοποιήσει εάν υπάρξουν καταστάσεις που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της η αστυνομία.
«Ο στρατός θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που οι αστυνομικές δυνάμεις ή οι συνοριοφύλακες δεν μπορούν να επιβάλουν την τάξη στην αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων με τους πρόσφυγες, και θα παρεμβαίνει ύστερα από αίτημα των θεσμικών οργάνων του κράτους ή της τοπικής αυτοδιοίκησης», σημείωσε Σέρβος αξιωματούχος και «ο στρατός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην φύλαξη των συνόρων, για να αποτραπεί η παράνομη είσοδος μεταναστών ή προσφύγων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης