Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκρίθηκαν από τη γερμανική βουλή μέτρα αυστηροποίησης των όρων χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες

tags :
Εγκρίθηκαν από τη γερμανική βουλή μέτρα αυστηροποίησης των όρων χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες
Καταψήφισαν και βουλευτές του συγκυβερνόντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος
Με ευρεία πλειοψηφία η γερμανική βουλή ενέκρινε, μετά από αρκετές ημέρες συζητήσεων, ένα νέο πακέτο μέτρων τα οποία αυστηροποιούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες, το λεγόμενο Asylpaket II, το οποίο τα δύο κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού ενέκριναν στα τέλη Ιανουαρίου.
Τα μέτρα ψήφισαν 429 βουλευτές, κατά ψήφισαν 147 και απείχαν 4.
Από τους βουλευτές που καταψήφισαν, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,οι 30 προέρχονται από το συγκυβερνόν Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο Christoph Strasser, σημαίνον στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, και μέχρι πρότινος αρμκόδιος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κυβέρνηση συνασπισμού του SPD με τους Χριστιανοδημοκράτες υπό την Angela Merkel.
Ο Strasser παραιτήθηκε πριν από λίγες μέρες από την θέση του διαφωνώντας με την αλλαγή των κανόνων για τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες και του γενικότερου πλαισίου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.
Ανάμεσα στα νέα αυτά μέτρα, ξεχωρίζει ότι οι πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται ήδη, σε καθεστώς «επικουρικής προστασίας» (μία βαθμίδα περίπου πριν την χορήγηση ασύλου) δεν θα έχουν το δικαίωμα να προσκαλέσουν και τις οικογένειές τους για δύο χρόνια.
Η αριστερή αντιπολίτευση και οι οργανώσεις αρωγής έχουν ασκήσει εντονότατη κριτική στα μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης