Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Αρχίζουν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο - Δεν θα αναγκάζουμε πλοιάρια προσφύγων να γυρίζουν πίσω

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Αρχίζουν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο - Δεν θα αναγκάζουμε πλοιάρια προσφύγων να γυρίζουν πίσω
Θα συνεργαστούμε με Ελλάδα – Τουρκία για μείωση των προσφυγικών ροών τόνισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ
Την έναρξη των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι οποίες ενδεχομένως να αρχίσουν και αύριο, ανακοίνωσε ο  γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς θα δράσουν οι νατοϊκές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.
«Θα συμμετάσχουμε στις διεθνείς προσπάθειες για να αποκόψουμε τις γραμμές παράνομης διακίνησης και παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο Πέλαγος», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο Stoltenberg, τονίζοντας ότι πλοία του NATO «θα διαβιβάζουν πληροφορίες στα λιμενικά σώματα και σε άλλες εθνικές αρχές της Ελλάδας και της Τουρκίας».
Σύμφωνα με τον Stoltenberg, η δύναμη Standing Maritime Group 2 θα εκτελεί καθήκοντα αναγνώρισης, επιτήρησης και παρακολούθησης στην περιοχή και θα βρίσκεται σταθερά σε επαφή με τη FRONTEX.
«Το καθήκον του NATO δεν είναι να αναγκάζει πλεούμενα να γυρίζουν πίσω.
Θα διαβιβάζουμε πληροφορίες κρίσιμης σημασίας, ώστε να διευκολύνουμε τις ακτοφυλακές της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπως και τη FRONTEX, να εκτελούν την αποστολή τους πιο αποτελεσματικά», υποστήριξε ο Stoltenberg.
Επιπλέον, διευκρίνισε ότι εάν πλοία της συμμαχίας διασώζουν ανθρώπους από πλοία που κινδυνεύουν στη θάλασσα και έχουν αποπλεύσει από την Τουρκία, θα τους μεταφέρουν στο έδαφος της Τουρκίας.
Παράλληλα ο Stoltenberg ανέφερε πως το NATO θα εντείνει την επιτήρηση των συνόρων Τουρκίας-Συρίας για να βοηθήσει την Άγκυρα στη διαχείριση της κρίσης των προσφύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης