Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Συμφωνία μεταξύ Σοσιαλιστών και Ciudadanos για το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας στην Ισπανία

FT: Συμφωνία μεταξύ Σοσιαλιστών και Ciudadanos για το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας στην Ισπανία
Η συμφωνία με τους Ciudadanos περιλαμβάνει ένα λεπτομερές σχέδιο μεταρρυθμίσεων που καταγράφεται σε 66 σελίδες
Στην υπογραφή συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία προχώρησαν οι Σοσιαλιστές και το κεντρώο κόμμα των Ciudadanos, στο πρώτο σημαντικό βήμα για απεγκλωβισμό της χώρας από το δίμηνο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η χώρα.
Όμως, με τη συμφωνία αυτή και πάλι ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Pedro Sanchez δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.
Η Ισπανία βρίσκεται χωρίς μία λειτουργική κυβέρνηση από τις γενικές εκλογές του Δεκεμβρίου, στις οποίες υπέστησαν βαριές απώλειες τόσο οι Σοσιαλιστές όσο και το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα.
Ο κ. Sánchez ανέλαβε να σχηματίσει κυβέρνηση νωρίτερα εντός του μήνα, αφότου ο Mariano Rajoy, ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, επέστρεψε την εντολή στο βασιλιά της Ισπανίας.
Η συμφωνία με τους Ciudadanos περιλαμβάνει ένα λεπτομερές σχέδιο μεταρρυθμίσεων που καταγράφεται σε 66 σελίδες και χαιρετίστηκε από τον Sanchez ως ιστορικό επίτευγμα.
«Είναι το πρώτο βήμα προς μία πολιτική αλλαγή που τόσο πολύ χρειαζόμαστε σε αυτή τη χώρα», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Sanchez σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στη Μαδρίτη.
Ο Σοσιαλιστής ηγέτης θα παρουσιάσει επίσημα την υποψηφιότητά του στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και θα έχει χρόνο μέχρι τις 5 Μαρτίου να λάβει την υποστήριξη αρκετών βουλευτών, προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός.
Για να συμβεί όμως αυτό, οι ψήφοι μόνο των Σοσιαλιστών και των Ciudadanos δεν θα είναι αρκετές, αφού τα δύο κόμματα μαζί έχουν μόλις 130 έδρες στη Βουλή των 350 εδρών, οπότε θα χρειαστεί είτε να στηρίξουν την κυβέρνηση το Λαϊκό Κόμμα ή οι Podemos, είτε να απέχουν από την ψηφοφορία.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης