Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκαλεί η σιγή ιχθύος του κ. Κατρούγκαλου

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκαλεί η σιγή ιχθύος του κ. Κατρούγκαλου
«Η τακτική της σιωπής και της ασάφειας είναι ξεπερασμένη και μόνο κακό κάνει», τονίζει το ΟΕΕ
«Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η σιγή ιχθύος, την οποία τηρεί ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά με την ανεξήγητη κίνησή του να επιχειρεί να δημιουργήσει ελεύθερους επαγγελματίες δύο ταχυτήτων, εξαιρώντας από τις προτεινόμενες εκπτώσεις του για τις ασφαλιστικές εισφορές, τους οικονομολόγους», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Παρά το γεγονός ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος απέστειλε επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία κοινοποίησε και στον Πρωθυπουργό, ζητώντας εξηγήσεις για το θέμα, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο κ. Κατρούγκαλος εξακολουθεί να μην απαντά για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ τονίζει πως «άλλωστε, είναι η ίδια σιγή ιχθύος, την οποία τηρεί στο πάγιο αίτημα όλων των επιστημονικών φορέων για κατάθεση από μέρους του συγκεκριμένων και κοστολογημένων προτάσεων, ως στοιχειώδη βάση για διάλογο».
«Η τακτική της σιωπής και της ασάφειας, μέχρι να φτάσουμε στο και πέντε και να επιβληθεί ο κεφαλικός φόρος "υπό την πίεση των δανειστών", είναι ξεπερασμένη και μόνο κακό κάνει», καθιστά σαφές το ΟΕΕ.
Τις ενστάσεις αυτές για το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών διατύπωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο και στη συνάντηση εργασίας του Προέδρου, Κωνσταντίνου Κόλλια, και του Γενικού Γραμματέα, Παναγιώτη Αλαμάνου, με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης