Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (Bundesbank): Να μην αγνοήσουμε τους κινδύνους περαιτέρω επέκτασης του QE από την ΕΚΤ

tags :
Weidmann (Bundesbank): Να μην αγνοήσουμε τους κινδύνους περαιτέρω επέκτασης του QE από την ΕΚΤ
Ο διοικητής της Bundesbank δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τον χαμηλό πληθωρισμό και το ενδεχόμενο να «περάσει» στην οικονομία μέσω του χαμηλότερου ρυθμού αύξησης των μισθών
Στην πάγια θέση του κατά της επέκτασης της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ, εμμένει ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Jens Weidmann.
Όπως προκύπτει από τα αποσπάσματα της ομιλίας του κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Deutsche Bundesbank, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Weidmann προειδοποιεί ότι θα ήταν επικίνδυνο απλώς να αγνοήσουμε τους μακροπρόθεσμους κινδύνους και τις παρενέργειες από μια περαιτέρω χαλάρωση της ήδη εκτεταμένης διευκολυντικής πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΚΤ.
Ο διοικητής της Bundesbank δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τον χαμηλό πληθωρισμό και το ενδεχόμενο να «περάσει» στην οικονομία μέσω του χαμηλότερου ρυθμού αύξησης των μισθών.
O Weidmann χαρακτηρίζει υπερβολικούς τους φόβους ότι ο χαμηλός πληθωρισμός αποτελεί προειδοποιητική ένδειξη.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο απόσυρσης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ από την κυκλοφορία, ο Weidmann τόνισε ότι δεν πρέπει να αγνοηθούν οι δυσκολίες για μια τέτοια απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης