Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Αμετάβλητο στο 7,5% άφησε το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα

Τουρκία: Αμετάβλητο στο 7,5% άφησε το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα
Η έλλειψη δράσης από την κεντρική τράπεζα έχει εντείνει τις εντυπώσεις ότι υποκύπτει στις πολιτικές πιέσεις να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος δανεισμού
Αμετάβλητο για 12ο συνεχή μήνα άφησε η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας το βασικό επιτόκιο, στο 7,5%, μια κίνηση ευρέως αναμενόμενη που πιθανόν να εντείνει τις ανησυχίες σχετικά με τους δισταγμούς της να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο τον πληθωρισμό.
Η τράπεζα έχει απόσχει από το να προχωρήσει σε σύσφιγξη της πολιτικής της, καθώς το αυξανόμενο κόστος τροφίμων και η αποδυναμωμένη τουρκική λίρα έχουν στείλει τον πληθωρισμό στα υψηλότερα επίπεδα ενός έτους, άνω του 9,5%, ένα επίπεδο που σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Mehmet Simsek, απειλεί σοβαρά τις προοπτικές ανάπτυξης.
Η έλλειψη δράσης από την κεντρική τράπεζα, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Reuters, έχει εντείνει τις εντυπώσεις ότι υποκύπτει στις πολιτικές πιέσεις να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος δανεισμού.
Ο τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, έχει επανειλημμένως καταφερθεί εναντίον των υψηλότερων επιτοκίων στην Τουρκία.
Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας διατήρησε σταθερό και το επιτόκιο δανεισμού overnight στο 7,25% και το συνολικό επιτόκιο δανεισμού στο 10,75%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης