Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι επιχειρήσεις του FTSE 100 στηρίζουν τον Cameron – Με επιστολή τους τάσσονται κατά του Brexit

Βρετανία: Οι επιχειρήσεις του FTSE 100 στηρίζουν τον Cameron – Με επιστολή τους τάσσονται κατά του Brexit
36 διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι εταιρειών υπογράφουν επιστολή με την οποία υποστηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Σημαντική στήριξη έλαβε ο βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, στην εκστρατεία του για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το βράδυ της Δευτέρας 36 επιχειρηματίες των 100 μεγαλύτερων εταιρειών της Βρετανίας υπέγραψαν επιστολή με την οποία τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρωπαϊκό μπλοκ, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι το καλύτερο για τη βρετανική οικονομία.
Η επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε στην έκδοση της Τρίτης της εφημερίδας «The Times», έρχεται σε μια στιγμή που ο βρετανός πρωθυπουργός πρέπει να αντιπαλέψει τον δήμαρχο του Λονδίνου, Boris Johnson, τον πιο δημοφιλή πολιτικό της Βρετανίας, ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή ότι στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ε.Ε. θα ψηφίσει κατά.
Στην επιστολή των 36 βρετανών επιχειρηματιών σημειώνεται ότι «οι επιχειρήσεις χρειάζονται απεριόριστη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά των 500 εκατ. ανθρώπων προκειμένου να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, να επενδύουν και να δημιουργούν θέσεις εργασίας» και προστίθεται ότι «η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα εμποδίσει τις επενδύσεις, θα απειλήσει θέσεις εργασίας και θα θέσει την οικονομία σε κίνδυνο».
Οι επιχειρηματίες που υπέγραψαν την επιστολή, περιλαμβανομένων των εταιρειών BT, Marks & Spencer, Vodafone, καθώς και των αεροδρομίων του Λονδίνου Heathrow και Gatwick, απασχολούν 1,2 εκατ. άτομα και αντιπροσωπεύουν περίπου 200 εταιρείες, σημειώνεται στο δημοσίευμα των «Times».
Οι επιχειρηματίες εξήραν τη συμφωνία του βρετανού πρωθυπουργού Cameron με τους ευρωπαίους εταίρους του στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, κάτι που όπως αναφέρουν, θα βελτιώσει τις ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης