Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Δεν θριαμβολογούμε, αλλά έχουμε όλο το πλαίσιο να φέρουμε την οικονομία στην ανάπτυξη

Τσακαλώτος: Δεν θριαμβολογούμε, αλλά έχουμε όλο το πλαίσιο να φέρουμε την οικονομία στην ανάπτυξη
Είμαι περήφανος γι’ αυτό που προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο κ. Τσακαλώτος στην ΝΔ

«Δεν θριαμβολογούμε, αλλά έχουμε όλο το πλαίσιο να φέρουμε την οικονομία στην ανάπτυξη, να παραμείνουμε παρεμβαίνοντας στις ευρωπαϊκές δομές και με κοινωνική αναδιανομή», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Απαντώντας στη Βουλή σε επερώτηση της Ν.Δ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Τσακαλώτος σημειώσε ότι «Δεν είμαι και τόσο απαισιόδοξος. Υπάρχει ένα σχέδιο, επειδή έχουμε ένα οδικό χάρτη και αυτό που έγινε με την Finansbank είναι αναστρέψιμο.
Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα είναι με σημαντική παρουσία στα Βαλκάνια αν τα πράγματα πάνε καλά σε μία δεκαετία. Έχω κάθε προσδοκία ότι θα ξεπεράσουμε τα έσοδα των 5,7 δισ. ευρώ».
Στο ερώτημα αν είναι θετική η πώληση της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα, είπε «ότι πιθανότατα είναι, αλλά αυτό θα φανεί στο μέλλον».
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας τόνισε « «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα απολογηθεί στον ελληνικό λαό. Και θα απολογηθεί πολύ σύντομα», είπε.
Είμαι περήφανος γι’ αυτό που προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο κ. Τσακαλώτος.
« Που προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Που το πρόγραμμά του το ακούμε από την Πορτογαλία και την Ισπανία μέχρι την Ιταλία, να δείτε πόσο μεγάλη αλλαγή υπάρχει από πέρυσι. Αξίζει να μην υποκύπτεις σε εκβιασμούς. Το ξέρουν οι αριστεροί αυτό», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.
«Η Ν.Δ. θα αναζητήσει, θα διερευνήσει και θα αναδείξει τις μεγάλες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης για αυτή την καθοδική πορεία», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας επισημαίνοντας «με την τιμή στην οποία πραγματοποιήθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, με τη συμμετοχή ΔΕΚΟ, ασφαλιστικών ταμείων και φορέων του Δημοσίου στην ανακεφαλαιοποίηση, με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης