Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά του Brexit τα επιχειρηματικά λόμπι της Βρετανίας – Επαρκής η συμφωνία Cameron για μια θετική ψήφο

Κατά του Brexit τα επιχειρηματικά λόμπι της Βρετανίας – Επαρκής η συμφωνία Cameron για μια θετική ψήφο
Η συμφωνία του βρετανού πρωθυπουργού εκτιμάται ότι καθιστά πιο ανταγωνιστικές της επιχειρήσεις της χώρας
Υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιθανόν να ψηφίσουν οι βρετανοί επιχειρηματίες, σύμφωνα με επιχειρηματικά λόμπι της χώρας.
Το Institute of Directors ανέφερε ότι η συμφωνία που πέτυχε ο βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, με τους ευρωπαίους εταίρους του είναι επαρκής για τα περισσότερα από 600 μέλη του να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρωπαϊκό μπλοκ.
Επίσης, ο μεταποιητικός όμιλος EFE ανέφερε ότι έξι από τα 10 μέλη του επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε., σύμφωνα με δημοσκόπηση πριν από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, αν και σύμφωνα με αυτήν μια συμφωνία δεν θα επιδρούσε καθοριστικά στο να αλλάξουν άποψη.
Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Institute of Directors, Simon Walker, ο πρωθυπουργός Cameron «πάλεψε σκληρά για αυτή τη συμφωνία και διασφάλισε αλλαγές, ειδικότερα όσον αφορά τη μείωση άσκοπων ή υπερβολικών επιβαρύνσεων στις γραφειοκρατικές διαδικασίες».
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το θέμα φυσικά είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτή τη συμφωνία.
«Τα μέλη μας ανησυχούν σχετικά με τον τρόπου που λειτουργεί η Ε.Ε. σε ορισμένους τομείς, όμως αυτό αντισταθμίζεται με τη δυνατότητα εύκολων εμπορικών συναλλαγών στην κοινή αγορά».
Έξι από τους 10 επιχειρηματικούς ηγέτες σε δημοσκόπηση του Institute of Directors μετά τη συμφωνία, ανέφεραν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., με το 82% εξ αυτών να υποστηρίζει ότι η συμφωνία του Cameron καθιστά τις βρετανικές επιχειρήσεις περισσότερο ανταγωνιστικές, μειώνοντας τα διοικητικά βάρη και καταργώντας την περιττή νομοθεσία.
Επίσης, η Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών, το μεγαλύτερο επιχειρηματικό λόμπι της Βρετανίας, ανέφερε το Σάββατο ότι τα περισσότερα από τα μέλη της εκτιμούν ότι η συμμετοχή σε μια μεταρρυθμισμένη Ε.Ε. είναι το καλύτερο για την απασχόληση, την ανάπτυξη και την ευημερία.
«Η επιλογή των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών καθίσταται πλέον σαφέστερη», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Βρετανίας, John Longworth, προσθέτοντας ότι «για τις επιχειρήσεις, η επιλογή είναι μεταξύ μιας εν πολλοίς μη αλλαγμένης Ε.Ε., αν και με κάποιες πιθανές εγγυήσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο, ή ένα μέλλον εκτός Ε.Ε., με τη βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα και τις αναταραχές της αποχώρησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης