Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγή στο status των συνόρων της Σένγκεν, αν δεν πετύχει η συμφωνία με την Τουρκία, προαναγγέλλει ο ΥΠΕΣ της Γερμανίας

Αλλαγή στο status των συνόρων της Σένγκεν, αν δεν πετύχει η συμφωνία με την Τουρκία, προαναγγέλλει ο ΥΠΕΣ της Γερμανίας
Η προστασία της ζώνης Σένγκεν θα πρέπει να γίνει «σε κάποια άλλα σύνορα» αν τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με την Τουρκία δεν αποδώσουν
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για το προσφυγικό ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Thomas de Maizière, προειδοποιώντας ότι αν δεν πετύχει η συμφωνία με την Τουρκία, η Ε.Ε. θα πρέπει να λάβει άλλα μέτρα και να προστατεύσει τη ζώνη Σένγκεν «σε άλλα σύνορα».
Η προστασία της ζώνης Σένγκεν θα πρέπει να γίνει «σε κάποια άλλα σύνορα» αν τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με την Τουρκία δεν αποδώσουν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, όπως τόνισε ο υπουργός.
«Η Σύνοδος ήταν πολύ σημαντική.
Κατέστησε σαφές ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές.
Όλα τα κράτη συμφώνησαν ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων με την Τουρκία έχουν χρονικά και ουσιαστικά προτεραιότητα - δηλαδή η επιχείρηση της Frontex, η επιχείρηση του ΝΑΤΟ, το γεγονός ότι πρόσφυγες θα στέλνονται πίσω στην Τουρκία.
Και στις επόμενες δύο εβδομάδες θα αποδειχτεί πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό.
Αν αποδειχτεί αποτελεσματικό, τότε είναι περιττά άλλα μέτρα. Αν όχι, τότε πρέπει να αποφασιστούν άλλα μέτρα, ει δυνατόν ευρωπαϊκά», δήλωσε ο κ. de Maiziere, μιλώντας σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.
Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ακόμη ότι είναι σαφές για όλους, για τις χώρες των Βαλκανίων, για την Ελλάδα και για την Γερμανία, ότι ο χρόνος τελειώνει.
«Αν αυτά τα μέτρα φέρουν αποτέλεσμα, τότε καλώς.
Αν δεν φέρουν, θα πρέπει να αποφανθούμε για άλλα μέτρα, αλλά - κατά την δική μου άποψη - για ευρωπαϊκά μέτρα.
Αν χρειαστεί, θα πρέπει τότε η προστασία της ζώνης Σένγκεν να πραγματοποιηθεί σε κάποια άλλα σύνορα, κατά το δυνατόν από κοινού», κατέληξε ο υπ. Εσωτερικών της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης