Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Οι Γάλλοι διώχνουν 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες από τον καταυλισμό του Calais

Guardian: Οι Γάλλοι διώχνουν 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες από τον καταυλισμό του Calais
Τους έδωσαν διορία ως την Τρίτη 23/2, ενώ θα κατεδαφιστούν μαγαζιά, εκκλησίες και εστιατόρια που είχαν χτίσει οι πρόσφυγες στον καταυλισμό
Περίπου 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν σε έναν καταυλισμό έξω από το Calais, τον επονομαζόμενο Jungle, διατάχθηκαν να τον εγκαταλείψουν μέσα σε τρεις μέρες, αποκαλύπτει ο Guardian.
Στο πλαίσιο της εκκένωσής του, ζητήθηκε από 800 με 1.000 άτομα να απομακρύνουν τα καταλύματά τους και ό,τι άλλο έχουν στην κατοχή τους μέχρι την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00, αλλιώς θα εκδιωχθούν με τη βία από την αστυνομία.
Οι υποδομές που έχουν χτιστεί στην περιοχή και περιλαμβάνουν μαγαζιά, καφετέριες, ακόμα και εκκλησίες και μοναστήρια θα κατεδαφιστούν, προκειμένου να καθαρίσει η περιοχή του καταυλισμού δίπλα στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο λιμάνι και που έχουν γίνει αρκετές συγκρούσεις με την αστυνομία.
Τα σχέδια να μεταφερθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε θερμαινόμενα κοντέινερ καραβιών σε άλλα σημεία του καταυλισμού ή κέντρα στη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Fabbiene Buccio επικεφαλής της περιοχής του Calais.
«Πρέπει να πούμε στους μετανάστες του Calais που ζουν σε αναξιοπρεπείς συνθήκες ότι έχουμε μία λύση για κάθε έναν από εσάς» ανέφερε ο Buccio νωρίτερα μέσα στον μήνα.
Αλλά οι πρόσφυγες,  εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι από τη Συρία και το Ιράκ,  θα αντισταθούν σε αυτή την κίνηση, διότι προτιμούν να μείνουν στις σκηνές τους, παρά τις φτωχικές συνθήκες.
Οκτώ οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ανάμεσά τους και οι Γιατροί του Κόσμου, έχουν προειδοποιήσει ότι η εναλλακτική τοποθεσία φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών δεν είναι η κατάλληλη.
Σε μία επιστολή τους στον υπουργό Εσωτερικών ανέφεραν ότι «είναι πολύ μακριά από το να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τα προβλήματα».
Ένας εθελοντής, ο Pascal Froehly,  δήλωσε ότι «το βρίσκω ανόητο να μετακινήσουμε αυτούς τους ανθρώπους από το μέρος που δημιούργησαν, χτίζοντας ακόμα και εκκλησίες, μαγαζιά και εστιατόρια».
Πρόσθεσε επίσης ότι η μεταφορά τους σε θερμαινόμενα κοντέινερ θα τους αφαιρέσει τη δυνατότητα να κοινωνικοποιούνται, «θα έχουν απλά ένα κρεβάτι».
Αλλά η δήμαρχος του Calais, Natacha Bouchart, υποστήριξε ότι η διάλυση του καταυλισμού θα προστατέψει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από φανατικούς ακτιβιστές που θέλουν να τους βλάψουν και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για μία «ευαίσθητη κατάσταση που απαιτεί την απαραίτητη σταθερότητα, ενώ οι συνθήκες στη Jungle είναι απάνθρωπες».
Περίπου 4.000 μετανάστες ζουν στον καταυλισμό Jungle και ανάμεσά τους βρίσκονται 440 παιδιά σε ειδικά διαμορφωμένο τμήμα, αλλά τα 291 είναι χωρίς τους γονείς τους.
Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου  μερικοί φημισμένοι Βρετανοί ηθοποιοί όπως ο Jude Law, o Benedict Cumberbatch και ο Idris Elba έγραψαν μία επιστολή στον David Cameron με την οποία του ζητούν να μεταφερθούν αυτά τα παιδιά από τον καταυλισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο και να φιλοξενηθούν.
Μάλιστα, ο Jude Law που επισκέφτηκε τον καταυλισμό στο Calais δήλωσε «ότι είναι απελπισμένα» και εξιστόρησε ένα περιστατικό με ένα αγόρι που τον άρπαξε από το χέρι και του ζήτησε να το πάρει από εκεί.
Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν διαδηλώσεις ενάντια στα σχέδια κατεδάφισης του καταυλισμού, την ίδια στιγμή που το Eurotunnel ζήτησε από τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Γαλλίας να το χρηματοδοτήσουν με 22 εκ. στερλίνες ως αποζημίωση για τη χασούρα που είχε κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης