Τελευταία Νέα
Διεθνή

Europol: Ευάλωτη η Ευρώπη σε νέα τρομοκρατικά χτυπήματα - 5.000 Ευρωπαίοι τζιχαντιστές πίσω στις πατρίδες τους

Europol: Ευάλωτη η Ευρώπη σε νέα τρομοκρατικά χτυπήματα - 5.000 Ευρωπαίοι τζιχαντιστές πίσω στις πατρίδες τους
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει την περίοδο αυτή τη μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή της τελευταίας δεκαετίας
Για νέα τρομοκρατικά κτυπήματα στην Ευρώπη, παρόμοια με αυτό του Παρισιού προειδοποιεί ο επικεφαλής της Europol και εκφράζει φόβους οτι χιλιάδες Ευρωπαίοι που εκπαιδεύτηκαν από τρομοκράτες του ISIS σε Ιράκ και Συρία επέστρεψαν και «κρύβονται» στις πατρίδες τους.
Ο Rob Wainwright εκτιμά ότι στην Ευρώπη μπορεί να βρίσκονται αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 5.000 τζιχαντιστές οι οποίοι έχοντας λάβει εκπαίδευση τρομοκρατών είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν νέες αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις ακόμη και πιο ισχυρές από αυτή της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.
«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει την περίοδο αυτή τη μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή της τελευταίας δεκαετίας.
Ο κίνδυνος αφορά τόσο σε οργανωμένα χτυπήματα από ομάδες ενόπλων, όπως συνέβη στη γαλλική πρωτεύουσα τον περασμένο Νοέμβριο, όσο και σε μεμονωμένους «καμικάζι», που θα θελήσουν να διεξάγουν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας ανά την ευρωπαϊκή επικράτεια» υποστηρίζει ο επικεφαλής της Europol.
Υπογράμμισε, ακόμη πώς υπάρχουν στοιχεία, που όμως δεν έχουν ακόμη διασταυρωθεί , ότι το ISIS χρησιμοποιεί την προσφυγική κρίση ως «Δούρειο Ίππο», προκειμένου να διεισδύσει στην Ευρώπη.
Ο βρετανικός Independent υπογραμμίζει πάντως, επικαλούμενος τη μαρτυρία κορυφαίου Βρετανού αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών, ότι είναι ουσιαστικά αδύνατο για τις δυνάμεις ασφαλείας να «ανιχνεύσουν» εν δυνάμει τρομοκράτες μεταξύ των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα, καθώς χρησιμοποιούν κατά κόρον πλαστά διαβατήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης