Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Morgen: Τεταμένη ατμόσφαιρα στις συζητήσεις για το προσφυγικό – Ξέσπασε ο Αλ. Τσίπρας

De Morgen: Τεταμένη ατμόσφαιρα στις συζητήσεις για το προσφυγικό – Ξέσπασε ο Αλ. Τσίπρας
Οι τόνοι οξύνθηκαν όταν ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την οργή του για τις προτάσεις κάποιων χωρών, ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να αποκλειστεί η Ελλάδα από τη ζώνη του Σέγκεν
Στην τεταμένη ατμόσφαιρα, που επικράτησε στις χθεσινοβραδινές συζητήσεις για το προσφυγικό, μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών αναφέρεται με δημοσίευμά της η βελγική εφημερίδα, De Morgen.
Η εφημερίδα κάνει λόγο για «αγεφύρωτο χάσμα απόψεων», ενώ περιγράφει ως «ξέσπασμα» την τοποθέτηση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά των ηγετών εκείνων που είχαν ταχθεί τις προηγούμενες ημέρες υπέρ μιας εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του Σέγκεν.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρέθηκε στο στόχαστρο των ευρωπαίων ηγετών που έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στις διαπραγματεύσεις για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ, έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα πρωθυπουργό να περάσει στη αντεπίθεση στρέφοντας τα πυρά του εναντίον των χωρών Βίζεγκραντ, υπογραμμίζει η βελγική εφημερίδα.
Μάλιστα, επισημαίνει πως οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την οργή του για τις προτάσεις κάποιων χωρών, ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να αποκλειστεί η Ελλάδα από τη ζώνη του Σέγκεν, επειδή δεν καταφέρνει να φυλάξει αποτελεσματικά τα σύνορά της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης