Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης (αναπ.ΥΠΟΙΚ): Στα 35 εκατομμύρια ευρώ τα πρόστιμα της εφορίας στα ΜΜΕ

Αλεξιάδης (αναπ.ΥΠΟΙΚ): Στα 35 εκατομμύρια ευρώ τα πρόστιμα της εφορίας στα ΜΜΕ
Το ΥΠΟΙΚ έχει αποστείλει έγγραφο σε όλες τις εφορίες για εντατικοποίηση των ελέγχων σε ότι αφορά την είσπραξη εσόδων τόνισε ο κ.Αλεξιάδης
Στα 35,471 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από την εφορία υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένου.
Ο κ.Αλεξιάδης επικαλούμενος στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από το ΤΑΧΙS, επισημαίνει ότι για τα έτη 2009-2015 έχουν καταλογιστεί πρόστιμα ύψους 11.693.000 ευρώ για φόρο προστιθέμενης αξίας, 2.267.000 ευρώ για εισοδήματα Νομικών Προσώπων, για φόρο μισθωτών υπηρεσιών 6.241.000 ευρώ και στο χώρο των διαφημίσεων 15.270.000 ευρώ.
Στην τοποθέτηση του ο κ.Αλεξιάδης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να στοχοποιηθεί καμία επιχείρηση Ενημέρωσης, ενώ τόνισε ότι δεν αφορούν τα χρέη αυτά μόνο τους περιφερειακούς σταθμούς, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, αλλά και της Αθήνας.
«Εμείς δεν λέμε ούτε ότι όλα είναι αρρύθμιστα ούτε ότι δεν εξυπηρετούνται.
Ελπίζουμε να μην δούμε ανακοινώσεις ότι αφορούν μόνο κάποιες περιπτώσεις στην Ελλάδα, γιατί τα χρέη των Μέσων Ενημέρωσης αφορούν και την Αθήνα και την περιφέρεια» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι «είναι σαφές ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα αντιγράψει τακτικές του παρελθόντος που κάποιοι ασκούσαν πιέσεις, είτε για να κατευθύνουν το κράτος είτε για να χτυπήσουν αντιπάλους τους».
Όπως είπε ο κ.Αλεξιάδης, το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει έγγραφο σε όλες τις εφορίες της χώρας με το οποίο ζητά εντατικοποίηση των ελέγχων σε ότι αφορά την είσπραξη εσόδων.
«Δεν θα αφήσουμε κανένα να χρησιμοποιήσει κανένα παραθυράκι ή μέσον για να μην πληρώνει» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης