Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η Fed χαρακτηρίζει «νεφελώδες» το τοπίο για την αμερικανική οικονομία, λόγω της αναταραχής στις αγορές

FT: Η Fed χαρακτηρίζει «νεφελώδες» το τοπίο για την αμερικανική οικονομία, λόγω της αναταραχής στις αγορές
Αρκετά στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας σημείωσαν ότι θα ήταν συνετό να περιμένουν περισσότερα στοιχεία για τη δύναμη της οικονομίας και τον πληθωρισμό πριν προχωρήσουν σε νέες αυξήσεις επιτοκίων
Το τοπίο είναι νεφελώδες και υπάρχει αβεβαιότητα, συμφωνούν τα περισσότερα στελέχη της Fed, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Ιανουάριο.
Παράλληλα, όπως αναλύει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Financial Times, πολλά στελέχη κάνουν λόγο για αυξημένους κινδύνους που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία, λόγω της αναταραχής που ξέσπασε στις αγορές από τις πρώτες ημέρες του 2016, εξαιτίας της βουτιάς των τιμών των εμπορευμάτων και της σύγχυσης για τη νομισματική πολιτική της Κίνας.
Τα πρακτικά από τη συνάντηση του Ιανουαρίου που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου έδειξαν ότι οι ιθύνοντες της Fed είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την έκδοση συμπερασμάτων σχετικά με τις συνέπειες της αναταραχής στις αγορές, αλλά οι περισσότεροι συμφωνούν ότι οι προοπτικές είναι «νεφελώδεις» και αβέβαιες.
Αρκετά μέλη σημείωσαν ότι θα ήταν συνετό να περιμένουν για περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη δύναμη της οικονομίας και τον πληθωρισμό προτού προχωρήσουν σε οποιεσδήποτε νέες αυξήσεις επιτοκίων.
Εάν η υποχώρηση των μετοχών και του δολαρίου και τα μειωμένα κόστη χρηματοδότησης επιμείνουν, τότε οι επιπτώσεις «μπορεί να είναι σχεδόν ίδιες με μία περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής».
Τα πρακτικά έδειξαν ότι η επιτροπή δυσκολεύεται να καταλάβει τους λόγους και τις επιπλοκές των αρνητικών εξελίξεων στην οικονομία των ΗΠΑ, καθώς και την έκταση στην οποία θα μπορούσαν αυτές να αλλάξουν τα σχέδια της Fed για υψηλότερα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης