Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Το Εθνικό Μέτωπο της Le Pen επιδιώκει να αλλάξει τους όρους της σχέσης Γαλλίας - Ε.Ε. αλλιώς απειλεί με Frexit

FT: Το Εθνικό Μέτωπο της Le Pen επιδιώκει να αλλάξει τους όρους της σχέσης Γαλλίας - Ε.Ε. αλλιώς απειλεί με Frexit
Το ακροδεξιό κόμμα της Le Pen ελπίζει ότι το δημοψήφισμα για το Brexit θα δώσει το έναυσμα για διεκδικήσεις και από το Παρίσι
Το ακροδεξιό γαλλικό κόμμα Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen «τρίβει τα χέρια του» καθώς όλος ο κόσμος παρακολουθεί το δράμα που περιβάλει το δημοψήφισμα της Βρετανίας σχετικά με το μέλλον της χώρας εντός της Ε.Ε.
Εάν η Marine Le Pen κερδίζει τις προεδρικές εκλογές του 2017, θα προσπαθήσει να μιμηθεί την προσπάθεια της Βρετανίας να αναδιαπραγματευτεί του όρους συμμετοχής της στην Ε.Ε., υπό την απειλή ενός δημοψηφίσματος στη Γαλλία, ένα από τα ιδρυτικά κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Εν τω μεταξύ, το Εθνικό Μέτωπο ελπίζει ότι η συζήτηση για το Brexit θα πυροδοτήσει των ευρωσκεπτικισμό στη Γαλλία, λειτουργώντας υπέρ του κόμματος στις εκλογές.
Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Florian Philippot, είπε στην εφημερίδα Financial Times ότι η ιδέα του να αμφισβητήσει κανείς την ευρύτερη ενοποίηση στην Ε.Ε. θεωρείται πλέον ταμπού.
«Όσο περισσότερο μιλάμε για αυτήν, τόσο οι άνθρωποι την καταψηφίζουν», υποστηρίζει.
«Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι θα μάθουν περισσότερα για αυτό και θα συνειδητοποιήσουν πόσο αντιδημοκρατικό είναι και κατά πόσον έχει υπάρξει πηγή αδυναμίας και όχι ενδυνάμωσης της ασφάλειας», σημειώνει, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής όπου αναμένεται να υπάρξει συμφωνία της Ε.Ε. με τη Βρετανία.
Ακόμη και αν η Βρετανία ψηφίσει τελικά να παραμείνει στην Ε.Ε. στο δημοψήφισμα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, όπως επισημαίνει ο Philippot «η ψήφος θα δείξει ούτως ή άλλως ότι μία μεγάλη μειονότητα των Βρετανών πολιτών είναι αντίθετοι στην ιδέα της Ε.Ε.».
Το αντιευρωπαϊκό και αντιμεταναστευτικό κόμμα έχει δεσμευθεί ότι εάν αναλάβει την εξουσία θα διοργανώσει δημοψήφισμα εντός 6 μηνών για τη συμμετοχή της χώρα στην Ε.Ε.
Οι μήνες μέχρι την ψηφοφορία θα χρησιμοποιηθούν για να προσπαθήσει η κυβέρνηση του Εθνικού Μετώπου να «κερδίσει και πάλι πίσω από τις Βρυξέλλες τον έλεγχο των συνόρων, του προϋπολογισμού και της οικονομικής της πολιτικής».
Αλλά ο Philippot σημειώνει ότι πιστεύει πως οι Βρυξέλλες θα αντισταθούν σε αυτή τη μεταφορά εξουσίας στο Παρίσι και το Εθνικό Μέτωπο τελικά θα στηρίξει μία καμπάνια υπέρ του Frexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης