Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η Αυστρία ανακοινώνει περαιτέρω περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης στα σύνορά της

FT: Η Αυστρία ανακοινώνει περαιτέρω περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης στα σύνορά της
Εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν νέοι περιορισμοί σε 12 σημεία ελέγχου των συνόρων με την Ιταλία και τη Σλοβενία
Νέους περιορισμούς στα σύνορά της με την Ιταλία και τη Σλοβενία ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου η Αυστρία, καθώς οι υπουργοί χαμήλωναν τον πήχη των προσδοκιών για μία κοινή ευρωπαϊκή συμφωνία για τη διαχείριση της μεγαλύτερης εισροής προσφύγων εδώ και δεκαετίες.
Η ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον αυστριακό καγκελάριο για την καταστολή του προσφυγικού κύματος έρχεται μόλις 2 24ωρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες και αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα στα σχέδια της Γερμανίας για μείωση της ροής των προσφύγων από την Τουρκία και διαμοιρασμό του βάρους της φιλοξενίας των προσφύγων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Το σχέδιο Α, δηλαδή το μοίρασμα των προσφύγων σε όλη την Ε.Ε., δεν είναι εφικτό (...) και ούτε πρόκειται να είναι την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή», είπε σε δημοσιογράφους στη Βιέννη ο καγκελάριος της Αυστρίας, Werner Faymann, καθώς ανακοίνωνε την περαιτέρω σύσφιξη των περιορισμών στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε.
Εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι θα υπάρξουν νέοι περιορισμοί σε 12 σημεία ελέγχου των συνόρων με την Ιταλία και τη Σλοβενία.
Η Αυστρία την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει ένα νέο ημερήσιο όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο που θα επιτρέπει να εισέλθουν στη χώρα, σε συνεργασία με τη γειτονική Σλοβενία.
Από τη στιγμή που το ημερήσιο όριο θα καλύπτεται, όσοι κάνουν αίτηση για άσυλο θα εκδιώκονται σύμφωνα με τη συνθήκη του Δουβλίνου, όπως είπε ο αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης