Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η Ινδία απειλεί τη Vodafone με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ύψους 2,1 δισ. δολ. για φορολογικές υποχρεώσεις

FT: Η Ινδία απειλεί τη Vodafone με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ύψους 2,1 δισ. δολ. για φορολογικές υποχρεώσεις
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός Narendra Modi, ο οποίος έχει δεσμευθεί ότι δεν θα κάνει χρήση του νόμου περί αναδρομικής φορολόγησης επιχειρήσεων
Οι υπηρεσίες της εφορίας στην Ινδία απειλούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Vodafone εντός της χώρας, εάν η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών δεν προχωρήσει στην αποπληρωμή ενός χρέους ύψους 2,1 δισ. δολ. για μία υπόθεση που χρονολογείται από το 2007.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Financial Times, το αίτημα της ινδικής κυβέρνησης, το οποίο κατατέθηκε και επίσημα στην εταιρεία με επιστολή, για να τακτοποιήσει η εταιρεία την οφειλή της μοιάζει σαν παραφωνία, καθώς ο πρωθυπουργός Narendra Modi έχει υποσχεθεί ότι η κυβέρνησή του θα πάψει να «κυνηγά» ξένες εταιρείες για διαφυγόντες φόρους.
Τα νέα για την επιστολή έρχονται σε μία δύσκολη στιγμή για τον Modi, λίγο πριν την παρουσίαση του προϋπολογισμού.
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πείσει ότι δεν πρόκειται πλέον να κυνηγάει αναδρομικούς φόρους, οι οποίοι επί της ουσίας οδηγούν σε άνοιγμα κλεισμένων φορολογικών υποθέσεων.
Πριν από 3 ημέρες, ο Modi δεσμεύθηκε σε ομιλία του στη Βομβάη ότι δεν πρόκειται να κάνει χρήση των νόμων για τους αναδρομικούς φόρους.
«Έχουμε πει ότι δεν θα καταφύγουμε στην αναδρομική φορολόγηση.
Επίσης, εργαζόμαστε προς ένα νέο διάφανο, σταθερό και προβλέψιμο φορολογικό καθεστώς».
Πηγή με γνώση της υπόθεσης επιβεβαίωσε στους FT ότι η Ινδία έστειλε στη Vodafone μία επιστολή «υπενθύμισης» σχετικά με τους φόρους ύψους 2,1 δισ. δολ που φέρεται να χρωστάει η εταιρεία, σε μία υπόθεση που ανέφερε για πρώτη φορά το Bloomberg.
Από την πλευρά της Vodafone φέρεται ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια αντίδραση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης