Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev στο Time: Θέλουμε την Συρία ενωμένη, όχι στο λάθος πείραμα της Λιβύης – Η Ρωσία δεν θα μείνει επί μακρόν

tags :
Medvedev στο Time: Θέλουμε την Συρία ενωμένη, όχι στο λάθος πείραμα της Λιβύης – Η Ρωσία δεν θα μείνει επί μακρόν
Θυμόμαστε πολύ καλά πώς οι Ταλιμπάν μετατράπηκαν σε Αλ-Κάιντα και πως της Αλ-Κάιντα μετατρέπεται σε κάτι άλλο και πως όλα αυτά μαζί μετατράπηκαν σε ισλαμικό κράτος.
Θέλουμε την Συρία ενωμένη δήλωσε σε συνέντευξη του στο περιοδικό Times ο ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev
«Καθώς ο Ρώσος πρόεδρος και οι συνάδελφοί μου έχουν ήδη πει και επαναλαμβάνω, η Ρωσία δεν προτίθεται να παραμείνει στη Συρία για πάντα.
Είμαστε εκεί για να εκπληρώσουμε μια περιορισμένη, ειδική αποστολή που σχετίζονται με την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων.
Φυσικά, θα θέλαμε η Συρία να μείνετε εντός των ιστορικών της συνόρων ως μια ενωμένη χώρα.
Νομίζω μάλιστα ότι ο καθένας μοιράζεται αυτή την ιδέα στη Ρωσία, καθώς και στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Κανείς δεν θέλει να έχει μια νέα Λιβύη που κατέρρευσε και κανείς δεν θέλει να επικρατήσει το χάος με τους διοικητές ανά περιοχή.
Για να θέσω απλά, οι εγκληματίες ή οι επικεφαλής των διαφόρων περιοχών δεν έχει σημασία τι θρησκευτική ρητορική χρησιμοποιούν για να αποκρύψουν την αλήθεια.
Θα παραμείνουν σε επαφή με τους εταίρους μας σε αυτή τη διαδικασία, φυσικά.
Εάν με τη βοήθειά μας ή με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών ή της ΕΕ, ο Πρόεδρος Άσαντ καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνίες σχετικά με το πολιτικό μέλλον της Συρίας, των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και κατά πάσα πιθανότητα το δικό του ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, ένα θέμα το οποίο δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί.
Η Ρωσία πρέπει να αποτρέψει τους εξτρεμιστές και τρομοκράτες να ελέγξουν την Συρία.
Υπάρχουν αρκετές χιλιάδες μαχητές από τη Ρωσία και την Κεντρική Ασία που αγωνίζονται στη Συρία. Αυτή είναι μια πραγματική απειλή.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια ιδεολογική αντίθεση μεταξύ Άσαντ και άλλων θρησκευτικών ηγετών.
Είναι απαραίτητο να συμβιβαστεί με αυτούς τους ανθρώπους. Είναι μέρος της συριακής ελίτ.
Αντιπροσωπεύουν ένα άλλο μέρος του θρησκευτικού φάσματος, το σουνιτικό μέρος
Σήμερα υπάρχει το ISIS.
Θυμόμαστε πολύ καλά πώς οι Ταλιμπάν μετατράπηκαν σε Αλ-Κάιντα και πως της Αλ-Κάιντα μετατρέπεται σε κάτι άλλο και πως όλα αυτά μαζί μετατράπηκαν σε ισλαμικό κράτος.
Ποτέ δεν είπα ότι ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος έχει αρχίσει, αλλά είπα ότι οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ φέρνουν πιο κοντά ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο.
Δεν θα θέλαμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.
Ούτε στην περιοχή της Βαλτικής, ούτε στην Τουρκία - πουθενά. Έχουμε πολλά οικονομικά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να διοχετεύσουμε τους πόρους και τα κονδύλια εκεί που χρειάζεται… επίσης πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό στρατό και ναυτικό.
Όσον αφορά τη συμπεριφορά ορισμένων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.
Αν κάποιοι από τους συναδέλφους μας από την περιοχή της Βαλτικής εάν έχουν εφιάλτες σχετικά με την Σοβιετική Ένωση, τις κατασχέσεις και εξεγέρσεις ...
Αυτό, παρεμπιπτόντως, είναι μια μέθοδος διακυβέρνησης στις χώρες της Βαλτικής.
Επικαλούνται το φόβο της Ρωσίας, με τους Ρώσους που προσπαθεί να αναστήσει τη Σοβιετική Ένωση, είναι ένα πολιτικό τέχνασμα.
Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της σημερινής οικονομίας της Ρωσίας και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, λαμβάνοντας όλα αυτά τα στοιχεία, καθώς και τις κυρώσεις, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ιδέα του οικονομικού εκσυγχρονισμού και διαφοροποίησης, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης στην μεγάλης κλίμακας παραγωγή νέων προϊόντων, με βάση την υψηλή τεχνολογία, είναι απολύτως σωστή κίνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης