Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης (υπ. Υποδομών): Μετά τα κανάλια, σειρά έχουν τα ραδιόφωνα – Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ασυδοσία των καναλαρχών

Σπίρτζης (υπ. Υποδομών): Μετά τα κανάλια, σειρά έχουν τα ραδιόφωνα – Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ασυδοσία των καναλαρχών
Σε λίγες ημέρες θα αρχίσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών
Την θέση ότι μετά τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, θα ακολουθήσει και ο ραδιοφωνικός χάρτης διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος υποστήριξε πως εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ασυδοσία των καναλαρχών, είναι θέμα αστικής νομιμότητας» είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ο κ.Σπίρτζης.
«Σε λίγες ημέρες ξεκινά η διαδικασία του διαγωνισμού για τις άδειες, παλεύουμε με το Νίκο Παππά να βάλουμε τις προδιαγραφές για να υλοποιηθεί ο διαγωνισμός σε λίγες μέρες.
Η Ελλάδα δεσμεύεται μέχρι το 2020 να έχει συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων.
Τέσσερις οι άδειες, προφανώς δεν θα είναι 4 τα κανάλια, αυτά είναι τα πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, αλλά υπάρχουν τα θεματικά, τα περιφερειακά και τα κρατικά κανάλια, για τα οποία θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες.
Τεκμηριώθηκε και στη Βουλή γιατί η χώρα αντέχει τέσσερις, για να μην έχουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.
Τα κανάλια δεν είναι σούπερ μάρκετ, ούτε κομμωτήρια.
Αν έχουν άλλες σχέσεις και δραστηριότητες, αυτό έχει να κάνει με το πολιτικό σύστημα και την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας» τόνισε ο κ.Σπίρτζης, ο οποίος προανήγγειλε αλλαγές και στον χώρο του ραδιοφώνου.
«Έχουμε ένα τοπίο θολό και στο ραδιόφωνο, χωρίς άδειες, πρέπει να γίνει ένας εξαντλητικός διάλογος με όλους, η μελέτη των συχνοτήτων είναι έτοιμη.
Πριν γίνει ο χάρτης συχνοτήτων θα δοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους να εκφράσουν την άποψή τους.
Προφανώς θα μπουν προδιαγραφές, μέσα στη βδομάδα θα καλέσουμε την ΕΙΙΡΑ να καταθέσει τις προτάσεις της» υποστήριξε ο κ.Σπίρτζης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης