Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (ΠτΒ): Οριζόντιες περικοπές στα εισοδήματα δεν πρόκειται να κάνουμε - Η κυβέρνηση θα τα καταφέρει

Βούτσης (ΠτΒ): Οριζόντιες περικοπές στα εισοδήματα δεν πρόκειται να κάνουμε - Η κυβέρνηση θα τα καταφέρει
Oι προτάσεις Thomsen δεν αντανακλούν την άποψη των θεσμών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση
Σε εισοδήματα «οριζόντιες περικοπές δεν πρόκειται να κάνουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει παρά τις αντιδράσεις για το ασφαλιστικό.
Ο κ. Βούτσης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Αθήνα 984, ανέφερε πως οι προτάσεις Thomsen δεν αντανακλούν την άποψη των θεσμών, ενδεχομένως, ούτε και του Δ.Ν.Τ πλειοψηφικά και δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία που υπέγραψε το καλοκαίρι η κυβέρνηση.
Για τις νέες απαιτήσεις από το Δ.Ν.Τ ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «δεν είναι αυτή η συμφωνία που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση το καλοκαίρι και δεν είναι και η αντίληψη...η οποία υπάρχει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Το ΔΝΤ βρίσκεται σε μια περιδίνηση.
Πιστεύω ότι ο κ. Τhomsen για να γράψει αυτά τα πράγματα, το έκανε ακριβώς επειδή η άποψή του δεν είναι άποψη των θεσμών, ίσως ούτε και του ΔΝΤ, πλειοψηφικά, άρα νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.
Πάντως, οριζόντιες περικοπές δεν πρόκειται να κάνουμε.
Αυτό είναι ένα άλλο πρόγραμμα.
Είναι το προηγούμενο πρόγραμμα, για το οποίο έχουν κάνει διαδοχικές αυτοκριτικές και στο ΔΝΤ».
Περαιτέρω, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει παρά τις αντιδράσεις για το ασφαλιστικό.
Όπως είπε, «όταν υπάρχει μια ευαισθησία για να στηριχτούν οι κοινωνικές δυνάμεις που αυτά τα χρόνια υπέστησαν ό,τι υπέστησαν, δηλαδή όταν δεν υπάρχει διάθεση για εύκολη και οριζόντια περικοπή εισοδημάτων, συντάξεων κ.λπ., είναι ένας σωστός προσανατολισμός που μέσα από τον διάλογο, θα μπορέσει κάποια στιγμή -αρκετά γρήγορα ελπίζω-, να ισορροπήσει σε κάτι εφικτό, βιώσιμο και κυρίως ανοιχτό σε θετικές αλλαγές, όχι στο απώτερο, αλλά στο προσεχές μέλλον, όταν η χώρα θα έχει σταθεί στα πόδια της».
Πρόσθεσε ότι «λαμβάνω υπόψη μου πολύ σοβαρά αυτό που γίνεται, είτε με τους αγρότες, είτε προηγούμενα με τους επιστήμονες κ.λπ.
Όταν λοιπόν γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και υπάρξουν οι δίκαιες ανακατανομές σε σχέση με το ασφαλιστικό, νομίζω πως όλος ο κόσμος θα πειστεί ότι ακριβώς επειδή εργαζόμαστε και για τα παιδιά μας και για τους νέους σήμερα, θα πρέπει να μπούμε σε μια σωστή διαδικασία.
Το ότι η αριστερά παίρνει την ευθύνη για να κάνει τομές -και δεν εννοώ ανθρωποθυσίες-, μεταρρυθμιστικές, αυτού του επιπέδου, νομίζω ότι τελικά είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και για τις εξελίξεις σε όλη την Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης