Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Παραμύθια για μικρά παιδιά τα περί βελτιώσεων στο ασφαλιστικό

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Παραμύθια για μικρά παιδιά τα περί βελτιώσεων στο ασφαλιστικό
"Xιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα", σύμφωνα με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα
Παραπλάνηση συνιστά, σύμφωνα με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, η  αποστροφή του πρωθυπουργού περί προστασίας των ασθενέστερων και δίκαιης κατανομής δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, βάσει της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό.
«Δε ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι το καπιταλιστικό σύστημα, έχει - όχι απλά πολίτες δύο, τριών ή περισσότερων ταχυτήτων - έχει κοινωνικές τάξεις και μάλιστα ζει και αναπνέει από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης από μια χούφτα παράσιτα κεφαλαιοκράτες που έχουν την εξουσία.
Και μέσα σ' αυτό το σύστημα, τα περί δίκαιης κατανομής δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μόνο ως παραμύθια για μικρά παιδιά μπορούν να ακουστούν;»,ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας κατά την αποψινή ομιλία του σε συνεστίαση στην Κοζάνη.
Ο ίδιος αποκάλεσε "παραμύθια για μικρά παιδιά" τα περί "βελτιώσεων" στο ασφαλιστικό και διερωτήθηκε στη συνέχεια αν θα επιστραφούν τα κλεμμένα των αποθεματικών των ταμείων, αν θα πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία αυτά που χρωστούν στα ταμεία, αν θα παρέχεται σε όλους δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αν θα σταματήσουν να δουλεύουν οι νέοι σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, αν θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης και αν θα επανέλθει η 13η σύνταξη.
Κατά τον ίδιο, "όλα αυτά βεβαίως θα μπορούσαν να είναι κάποιες βελτιώσεις προς όφελος του λαού.
Όλα τα υπόλοιπα που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι η ταφόπλακα της κοινωνικής ασφάλισης".
Ακόμη, αναφέρθηκε στους χιλιάδες αγρότες από τα αγωνιζόμενα μπλόκα όλης της χώρας που μαζί με τους εργάτες, τους άνεργους και τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, διαδήλωσαν το πρωί στην Αθήνα, και "βροντοφώναξαν 'Πάρτε πίσω το σχέδιο για το ασφαλιστικό που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση'".
Μάλιστα, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να είναι "μια φωνή και μια γροθιά", για να μπει φρένο στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Όπως είπε, μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπέγραψε την συμφωνία-μνημόνιο, στην οποία περιγράφονταν με σαφήνεια οι βασικοί άξονες του ασφαλιστικού και του φορολογικού, όλα μαζί τα κόμματα της αστικής διαχείρισης την ψήφισαν και όλοι μαζί βρίσκονται απέναντι από τον αγωνιζόμενο λαό.
Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε συκοφαντία τα περί "αγροτών φοροφυγάδων" και τα περί "καθόδου τους στην Αθήνα με τανκς" που λένε κυβερνητικά στελέχη.

Μάλιστα, αναρωτήθηκε "τι είδους βελτιώσεις μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και μάλιστα καλεί για αυτό και σε διάλογο τους αγρότες;
Οι "βελτιώσεις" της, όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν στους αγρότες την παραμονή τους στα χωράφια και την επιβίωσή τους, αλλά επιταχύνουν το βίαιο ξεκλήρισμά τους, για να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα καπιταλιστικά χέρια".
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η κυβέρνηση για το μόνο ζήτημα για το οποίο μιλά είναι "δήθεν η προστασία του εισοδήματος του "κατά κύριο επάγγελμα αγρότη".
Μάλιστα, χαρακτήρισε το θέμα αυτό "μεγάλη παγίδα στην οποία πέφτουν μέσα και κάποιοι αγρότες", γιατί "στην πραγματικότητα η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους μεγαλοαγρότες, οι οποίοι μάλιστα διεκδικούν αυτόν τον προσδιορισμό, με στόχο να πετάξουν έξω από την αγροτική παραγωγή τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα."
Όπως είπε,"τέτοιες θέσεις εκφράζουν ορισμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα μεγαλοαγροτών στις κινητοποιήσεις των τελευταίων βδομάδων".
Περαιτέρω, αναφέρθηκε στη φράση "φως στον ορίζοντα μετά από τον δύσκολο κάβο" που χρησιμοποίησε και ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια, μετά από σειρά αντιλαϊκών μέτρων και πρόσθεσε ότι "το φως στον ορίζοντα είναι για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και λοιπούς εκμεταλλευτές με ανάκαμψη των κερδών τους που προκειμένου να βγουν τα κέρδη τους στο φως, πρέπει να καταδικαστούν στο σκοτάδι τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, του λαού."
Τόνισε δε, πως "φως στον ορίζοντα μπορεί να δει ο εργάτης, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης, ο νέος και η γυναίκα των λαϊκών οικογενειών στον αγώνα για να μην περάσει το ασφαλιστικό, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική".
Ακόμη, κάλεσε τον λαό σε ενίσχυση της πάλης του εναντίον των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή, ενώ χαρακτήρισε "ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη" την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην φρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο και των τουρκοσυριακών συνόρων.
Μάλιστα, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  για την ουσιαστική συμφωνία της στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ και γιατί "παραμένει πιστή στο δόγμα του ευρωατλαντισμού, της συνδιαχείρισης του Αιγαίου κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ".
Κατά τον ίδιο, ο όρος για περιορισμό της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στα τουρκικά χωρικά ύδατα, είναι ευχολόγιο άνευ πρακτικού αντικρίσματος, γιατί το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι "χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, με δυσμενείς επιπτώσεις και στους ίδιους και στους εργαζόμενους της χώρας μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης