Τελευταία Νέα
Εταιρία

SkyNews: Στους δρόμους ενάντια στην κρίσιμη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος οι έλληνες αγρότες

Την ίδια ώρα η χώρα βρίσκεται και επίσημα εκ νέου σε ύφεση
Στους δρόμους ενάντια στην κρίσιμη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος βρίσκονται οι αγρότες στην Ελλάδα - στη χώρα όπου το χρηματιστήριο καταγράφει φέτος την χειρότερη επίδοση παγκοσμίως.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό Sky News, επισημαίνοντας ότι αγρότες από όλη την ελληνική επικράτεια συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα, όπου λαμβάνει χώρα διήμερο αγροτικό συλλαλητήριο.
Το Sky News σημειώνει πως οι δανειστές της χώρας έχουν απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να καταργήσει το καθεστώς φοροαπαλλαγών που ισχύει για τους αγρότες και να επιβάλει μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, που θα αναγκάσει σε υψηλότερες μηνιαίες εισφορές τόσο τους αυτοαπασχολούμενους, όσο και τους μισθωτούς.
Οι διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,6% το δ’ τρίμηνο του 2015.
Το γ’ τρίμηνο του 2015 το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 1,4%, με τη χώρα να βρίσκεται πλέον και επίσημα ξανά σε ύφεση.
Η ύφεση ορίζεται ως δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με το Sky News.
Η Ελλάδα έχει, επίσης, την ανεπιθύμητη διάκριση ως η χώρα της οποίας το χρηματιστήριο έχει την χειρότερη πορεία παγκοσμίως το 2016.
Σε λιγότερο από επτά εβδομάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 30% - ξεπερνώντας τις πτώσεις στην Κίνα και την Ιταλία.

www.bankingnews.gr