Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Οι "σεισμικές δονήσεις" στις αγορές του 2016 σε 8 διαγράμματα

Financial Times: Οι
Η ανάγκη των επενδυτών να αναζητήσουν κάποιο καταφύγιο για τα κεφάλαιά τους, έχει στείλει τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σχεδόν σε ιστορικά χαμηλά
Σεισμικές είναι οι δονήσεις στις διεθνείς αγορές από την έναρξη του νέου έτους, με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες να καταγράφουν ήδη διψήφια ποσοστά πτώσης.
Την ίδια ώρα, η ανάγκη των επενδυτών να αναζητήσουν κάποιο καταφύγιο για τα κεφάλαιά τους, έχει στείλει τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σχεδόν σε ιστορικά χαμηλά.
Η απόδοση του 2ετούς γερμανικού ομολόγου ήδη κινείται στο -0,54%, ενώ η απόδοση του 10ετούς βρετανικού ομολόγου ανέρχεται στο 1,31%.
Την ίδια ώρα, ο χρυσός αναρριχάται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών, ενώ σε υψηλά 14 μηνών διαπραγματεύεται το γιεν.
Οι Financial Times, παρουσιάζουν ορισμένα κρίσιμα διαγράμματα για την εικόνα που παρουσιάζουν οι αγορές παγκοσμίως.



Οι φόβοι σχετικά με το τι σημαίνει η αυξανόμενη τάση για αρνητικά επιτόκια για την υγεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και οι προοπτικές για τις τραπεζικές μετοχές, οδηγεί τις περισσότερες κεντρικές τράπεζες να αναθεωρήσουν την πολιτική τους.



Σε υψηλά 14 μηνών διαπραγματεύεται το γιεν


Οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά 21% από τις αρχές του έτους, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2012


Η γαλλική Société Générale βυθίστηκε.
Ανησυχίες για τους στόχους κερδοφορίας της.



Ισχυρές πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Deutsche Bank



Ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 26% από την αρχή του έτους, μετά από ένα σχετικά καλό 2015



Οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες καταγράφουν ήδη διψήφια ποσοστά πτώσης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης