Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soros: Ο Putin δεν είναι σύμμαχος της Δύσης κατά της ISIS - Επιδιώκει κατάρρευση της Ε.Ε. μέσω του μεταναστευτικού

Soros: Ο Putin δεν είναι σύμμαχος της Δύσης κατά της ISIS - Επιδιώκει κατάρρευση της Ε.Ε. μέσω του μεταναστευτικού
H Ρωσία και η Ε.Ε. απλά προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, καθώς το βασικό ερώτημα είναι ποιά θα καταρρεύσει πρώτη
Οι ηγεσίες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνουν ένα πολύ σοβαρό λάθος πιστεύοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, αποτελεί σύμμαχό τους στον πόλεμο ενάντια στο τρομοκρατικό χαλιφάτο της ISIS σε Συρία-Ιράκ.
Αυτό επισημαίνει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros σε άρθρο του στον ιστότοπο γνώμης Project Syndicate, σύμφωνα με τον οποίο το καταχθόνιο σχέδιο του Putin είναι να υποθάλψει τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον χειρότερο δυνατό τρόπο: Με πλημμυρίδα Σύρων προσφύγων προς αυτήν.
Ο συνδυασμός ρωσικών επιθέσεων από αέρος, με χερσαίες επιθέσεις δυνάμεων του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad σε πολλές περιοχές, προκαλούν τη φυγή δεκάδων χιλιάδων κατοίκων τους, που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς προς την Ευρώπη.
Για τον Soros, υπό τις τρέχουσες συνθήκες, η Ρωσία και η Ε.Ε. απλά προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, καθώς το βασικό ερώτημα είναι ποιά θα καταρρεύσει πρώτη.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το καθεστώς Putin αντιμετωπίζει φάσμα χρεοκοπίας το 2017, όταν ένα μεγάλο μέρος του εξωτερικού της χρέους θα ωριμάσει, ενώ δεν αποκλείεται και η αναζωπύρωση κοινωνικών αντιδράσεων, καθώς η ρωσική κυβέρνηση δεν θα καταφέρει ούτε να παράσχει χρηματο-οικονομική σταθερότητα στη χώρα, ούτε να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης, δύο σταθερές που μέχρι στιγμής της παρέχουν τη λαϊκή στήριξη που χρειάζεται.
Πάντα σύμφωνα με τον Soros, ο Putin θα αποφύγει την κατάρρευση του καθεστώτος του αν πρώτη καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που θα σήμαινε την κατάργηση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Επιπλέον, ο Putin εμφανίζεται να έχει καλλιεργήσει σχέσεις με αντι-ευρωπαϊκά κόμματα, από τις οποίες η Ρωσία θα μπορούσε να επωφεληθεί, σε περίπτωση διάλυσής της Ε.Ε..
Για τον Soros, η Ε.Ε. έμαθε να αντιμετωπίζει τη μία κρίση μετά την άλλη, όμως αυτή τη φορά είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει 5-6 κρίσεις ταυτόχρονα, κάτι που δεν αποκλείεται να την οδηγήσει σε κατάρρευση.
Ο Putin φέρεται να απότελεί πολύ μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη, σε σύγκριση με την ISIS.
Ο διάσημος μεγαλο-επενδυτής καλεί το κοινό και τις κυβερνήσεις της Δύσης να συνειδητοποιήσουν τη στρατηγική πρόκλησης Ισλαμοφοβίας ως μέσο στρατολόγησης νέων που εχει υιοθετήσει η ISIS και απλά να αρνηθούν να αντιδράσουν με τον τρόπο που αυτή επιθυμεί.
Όσο για την αντι-ευρωπαική στρατηγική του Putin, οι Ευρωπαίοι καλά θα κάνουν να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα όσο ακόμα προλαβαίνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης