Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi (Ιταλία): Τρομερό ένα Brexit για τη Βρετανία – Σύντομα συμφωνία Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου

Renzi (Ιταλία): Τρομερό ένα Brexit για τη Βρετανία – Σύντομα συμφωνία Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου
Ο ιταλός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι στη σύνοδο των Βρυξελλών στις 18-19 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει συμφωνία
Την εκτίμηση ότι στην προσεχή σύνοδο Ε.Ε. – Βρετανίας, στις 18-19 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει συμφωνία για την αποτροπή ενός Brexit εξέφρασε ο ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi, ο οποίος τόνισε ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. θα ήταν «τρομερή για τη Βρετανία».
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Βλέπω μια συμφωνία στη σύνοδο στις 18-19 Φεβρουαρίου»
«Στοιχηματίζων στον David. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η έλλειψη συμφωνίας να προκαλέσει ένα Brexit», τόνισε.
«Πιστεύω ότι είναι καθήκον μου να υποστηρίξω των David», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «νομίζω ότι θα επιτύχουμε έναν καλό συμβιβασμό. Η επιστολή Tusk είναι ένας καλός συμβιβασμός. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντική αλλαγή για την Ε.Ε., ο David κατάφερε κάτι».
Ο Matteo Renzi υποστήριξε ότι και η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, υποστηρίζει τον βρετανό πρωθυπουργό.
«Η Angela θα δεσμευτεί να βοηθήσει τον David», σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει ότι «είναι μια ηγέτης και το δημοψήφισμα είναι πολύ επικίνδυνο, όμως είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».
Ο ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, σημειώνοντας ότι η μετανάστευση θα αποτελεί βασικό πρόβλημα για την Ευρώπη τους επόμενους 12 μήνες και τόνισε την ανάγκη μιας συμφωνίας με τις αφρικανικές χώρες για τις επιστροφές.
«Πρέπει να αναπτύξουμε εκεί υποδομές, να επενδύσουμε εκεί», τόνισε, ενώ αναφερόμενος στη Σένγκεν σημείωσε ότι «χωρίς τη Σένγκεν, η ευρωπαϊκή ταυτότητα θα τεθεί σε κίνδυνο. Ανησυχώ για την πιθανότητα η Σένγκεν να λάβει τέλος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης