Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 8% σε εβδομαδιαία βάση για το πετρέλαιο, σε αναζήτηση θετικών ειδήσεων - Στα 34 δολ. το Brent

Απώλειες 8% σε εβδομαδιαία βάση για το πετρέλαιο, σε αναζήτηση θετικών ειδήσεων - Στα 34 δολ. το Brent
Κάτω από τα 31 δολάρια βρέθηκε η προθεσμιακή τιμή Μαρτίου 2016 του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI)
Με σωρευτικές απώλειες άνω του 8% έκλεισαν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 την εβδομάδα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», μετά από δύο συνεχόμενες εβδομάδες κερδών.
Κάτω από τα 31 δολάρια βρέθηκε η προθεσμιακή τιμή Μαρτίου 2016 του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, καταγράφοντας ημερήσια πτώση 2,84% ή 90 σεντς, για να υποχωρήσει στα 30,82 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι με συνολικές απώλειες 19,43% στο νέο έτος.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η τιμή του WTI διακυμάνθηκε μεταξύ 30,63 και 32,45 δολαρίων.
Μικρότερη πτώση 1,33% ή 46 σεντς το βαρέλι κατέγραψε η προθεσμιακή τιμή Απριλίου 2016 του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων InterContinental Exhcange Europe (ICE), για να περιοριστεί στα 34,00 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες 12,44% μέχρι στιγμής το 2016.
Η διεθνής αγορά εστιάζει στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στο Ριάντ μεταξύ των υπουργών Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και της Βενεζουέλας, που πασχίζει να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες αμοιβαίων υποχωρήσεων για να συμφωνηθεί η πολυπόθητη συντονισμένη διεθνής μείωση παραγωγής πετρελαίου.
Οι επενδυτές του πετρελαίου παραμένουν αναποφάσιστοι για το βραχυπρόθεσμο μέλλον των τιμών του, μετά την ανάκτηση μέρους των απωλειών που είχε καταγράψει το δολάριο ΗΠΑ το τελευταίο διήμερο και την αυξανόμενη υπερπροσφορά «μαύρου χρυσού» στη διεθνή αγορά.
Σε ανάλυσή της, η γερμανική τράπεζα Commerzbank απέδωσε τη μεγάλη διακύμανση των τιμών του πετρελαίου στη μεγάλη κερδοσκοπική δραστηριότητα των επενδυτών του.
Από την πλευρά της, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley προέβλεψε ότι η αγορά πετρελαίου θα χρειαστεί χρόνο μέχρι το μέσον του 2017 για να βρει τη νέα της ισορροπία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης