Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rivera (Ισπανία): Οι Ciudadanos δεν θα θέσουν βέτο σε Podemos ή Λαϊκό Κόμμα στις διαπραγματεύσεις με τους Σοσιαλιστές

Rivera (Ισπανία): Οι Ciudadanos δεν θα θέσουν βέτο σε Podemos ή Λαϊκό Κόμμα στις διαπραγματεύσεις με τους Σοσιαλιστές
Πρώτη προτεραιότητα είναι οι διαπραγματεύσεις με το PSOE, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ciudadanos, Albert Rivera
Προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις με το κόμμα των Σοσιαλιστών, PSOE, δίνει πλέον ο επικεφαλής των Ciudadanos (Πολίτες), Albert Rivera, ο οποίος εκτιμά ότι το κόμμα του θα διαδραματίσει «αποφασιστικό ρόλο» ώστε να γίνουν οι αλλαγές που η Ισπανία χρειάζεται.
Γι' αυτό τον λόγο, ανέφερε, δεν θα θέσει βέτο ούτε στο Podemos ούτε στο Partido Popular (Λαϊκό Κόμμα).
Οι Ciudadanos δεν θα είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης, όμως «θα διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο προκειμένου να γίνουν αυτές οι αλλαγές και να μην σπάσουν οι γέφυρες του διαλόγου».
«Σήμερα είμαστε πολύ καλύτερα από χθες. Υπάρχει ένας προτεινόμενος υποψήφιος. Ο βασιλιάς εκπλήρωσε τον ρόλο του, παρά το γεγονός ότι μερικοί το κατέστησαν δύσκολο, όπως ο κύριος Rajoy, παίζοντας την τακτική του ποντικιού και της γάτας και αργότερα ο Sanchez που προσπάθησε να το κάνει…», σημείωσε ο Rivera.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «αυτά τώρα έχουν περάσει, ο βασιλιάς προχώρησε και τώρα είναι η ώρα να κάνουν οι πολιτικοί ό,τι αναμένεται από εμάς».
«Είναι σαφές, τώρα, ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα σκληρό πυρήνα στήριξης σε μια κυβέρνηση και από εκεί και πέρα να αναζητηθεί η συμμετοχή και άλλων κομμάτων», υπογράμμισε, για να συμπληρώσει ωστόσο ότι δεν πρόκειται για μια εύκολη δουλειά.
Παράλληλα, ο Albert Rivera εκτίμησε ότι δεν είναι απίθανη μια προσέγγιση Λαϊκού Κόμματος και Σοσιαλιστών.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης