Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αλληλοκοροϊδεύονται για το ασφαλιστικό και μαζί κοροϊδεύουν τον λαό

Στρατούλης: Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αλληλοκοροϊδεύονται για το ασφαλιστικό και μαζί κοροϊδεύουν τον λαό
O μόνος τρόπος για μη γίνουν νέες σφαγιαστικές μειώσεις των συντάξεων είναι η απαλλαγή από τα σιδερένια δεσμά των μνημονίων, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη  
Την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση αλληλοκοροϊδεύονται για το ασφαλιστικό και όλοι μαζί κοροϊδεύουν τον λαό» εξέφρασε ο κ. Δημήτρης Στρατούλης, στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, σχετικά με «τη συνεχιζόμενη και σήμερα, κάλπικη αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με το ασφαλιστικό».
Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η συνέχεια της τεχνητής πόλωσης μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Κ. Μητσοτάκη στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, παίζεται σήμερα, ως κακέκτυπο, μεταξύ βουλευτών τους στα τηλεοπτικά κανάλια», ενώ πρόσθεσε πως «οι ισχυρισμοί κυβερνητικών βουλευτών ότι με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο σώζουν τις συντάξεις και των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι τις είχαν ήδη σώσει, με τους δικούς τους αντιασφαλιστικούς νόμους, δεν έχουν καμία πραγματική βάση».
Στη συνέχεια τόνισε ότι «οι μνημονιακές συνταγές μείωσης των συντάξεων, αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όποιος και αν τις εφαρμόζει, δεν έσωσαν και δε θα σώσουν τις συντάξεις και το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, που δεν έχουν σήμερα, παρά τη μνημονιακή λεηλασία τους, καμία ανάγκη από ένα τέτοιο «σώσιμο».
Τα μόνα που σώζουν, είναι τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας και τους υφεσιακούς, εξοντωτικούς για το λαό, στόχους, που είχαν συμφωνήσει μαζί τους οι παλαιομνημονιακές και νεομνημονιακές κυβερνήσεις στο πρώτο, δεύτερο και στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο εξάλλου όλοι μαζί ψήφισαν».
Ο κ. Στρατούλης εκτιμά ότι ο μόνος τρόπος για μη γίνουν «νέες σφαγιαστικές μειώσεις των συντάξεων και για να υπάρξει οικονομική και κοινωνική αναγέννηση στη χώρα μας, είναι η απαλλαγή από τα σιδερένια δεσμά των μνημονίων, του δημοσίου χρέους και της ευρωζωνιακής φυλακής και η εφαρμογή ενός αντιμνημονιακού, αναπτυξιακού, προοδευτικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος του λαού και νεολαίας».
«Όλες οι άλλες δήθεν σκληρές αντιπαραθέσεις γίνονται μεταξύ των μνημονιακών και των μνημονιακά μεταλλαγμένων πολιτικών δυνάμεων, για να κοροϊδεύονται μεταξύ τους και για να κοροϊδεύουν μαζί το λαό», κατέληξε ο πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, υπογραμμίζοντας πως «ο παλλαϊκός ξεσηκωμός, που βρίσκεται σε εξέλιξη, μπορεί να σταματήσει την αντιασφαλιστική επίθεση και να ανοίξει το δρόμο για ανατρεπτικές και ελπιδοφόρες πολιτικές εξελίξεις».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης