Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Να εξεταστεί ειδική εισφορά επί των τραπεζικών συναλλαγών έως 1,5% για το ασφαλιστικό σύστημα

Καμμένος: Να εξεταστεί ειδική εισφορά επί των τραπεζικών συναλλαγών έως 1,5% για το ασφαλιστικό σύστημα
Από το PSI χάθηκαν 13,5 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας είναι ίσως το μόνο που στήθηκε χωρίς αναλογιστική μελέτη», υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, για το ασφαλιστικό.
Ο ίδιος τόνισε ότι η άμεση παρέμβαση στο ασφαλιστικό είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς εδώ και χρόνια δεν είναι βιώσιμο.
Ο κ. Καμμένος καταφέρθηκε εντόνως κατά της αντιπολίτευσης, διερωτώμενος: «Ποιος έκανε το PSI; Πόσα χάθηκαν από το PSI;», για να απαντήσει ότι από τα ασφαλιστικά ταμεία χάθηκαν 13,5 δισ. ευρώ, λόγω του PSI.
«Όλη η Ελλάδα κουρεύτηκε με δική σας ευθύνη», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως οι «κόκκινες» ασφαλιστικές εισφορές ξεπερνούν τα 15 δισ. ευρώ.
Ανέφερε, δε, πως το 2050 το 50% του πληθυσμού της χώρας θα είναι άνω των 65 ετών, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη στήριξης της ελληνικής οικογένειας, ώστε να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
«Ζητάμε την απόδοση ποινικών ευθυνών σε εκείνους που διέλυσαν τα ταμεία», συνέχισε ο υπουργός, καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής το διαβόητο e-mail Χαρδούβελη, στο οποίο «η τρόικα ζητάει παραμετρικές αλλαγές, δηλαδή σε όρια ηλικίας, ποσοστά αναπλήρωσης».
Επανερχόμενος στις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι θεσπίζεται εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ μετά από 15 χρόνια εργασίας.
«Θεσπίζεται η ρήτρα ανάπτυξης και ενοποιούνται τα ταμεία», είπε ακόμα, ενώ σημείωσε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουν ότι υπάρχουν ταμεία που πρέπει να μείνουν αυτόνομα.
«Μιλάμε για μία πρόταση που διασφαλίζει το βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα», τόνισε χαρακτηριστικά και προχώρησε σε μια πρόταση που θα συζητηθεί…
«Προτείνουμε στον υπουργό να εξετάσει εάν μπορεί να υπάρξει ειδική εισφορά επί των τραπεζικών συναλλαγών έως 1,5% για το ασφαλιστικό σύστημα» είπε ο Πάνος Καμμένος.
Αναφερθείς στο ζήτημα των αγροτών, οι οποίοι έχουν προχωρήσει και συνεχίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις, επεσήμανε ότι «οι αγρότες πρέπει να έχουν ελαφρύνσεις, αλλά δεν μπορεί να αφήσουμε τους μη επαγγελματίες να έχουν τα ίδια προνόμια», συμπληρώνοντας «ο αγρότης πρέπει να έχει ελαφρύνσεις αλλά να κοπούν οι επιδοτήσεις από όσους έχουν δεύτερο επάγγελμα».
«Πολλοί είναι αυτοί που υποφέρουν γιατί πράγματι δεν τους βάζουν τα ένσημα οι εργοδότες, αλλά και πολλοί προτιμούν το μαύρο χρήμα», σχολιάζοντας την μαύρη εργασία.
Τέλος, ο κ. Καμμένος κάλεσε όλα τα κόμματα να αφήσουν τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να βρουν μία κοινή συνισταμένη.
«Σε αυτό το ασφαλιστικό να υπάρχει σύμπνοια και να μπορέσουμε να χτίσουμε με ασφάλεια το μέλλον των γενεών που έρχονται», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης