Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυστρία: Αποστάσεις της καγκελαρίας από τις απειλές της ΥΠΕΣ για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Αυστρία: Αποστάσεις της καγκελαρίας από τις απειλές της ΥΠΕΣ για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν
Ο υπουργός Καγκελαρίας Γιόζεφ Όστερμαγιερ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, επέκρινε ούτε λίγο ούτε πολύ ως παράλογες τις απειλές της Μικλ-Λάιτνερ
Αποστάσεις από τις δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών περί εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν κρατά η κυβέρνηση της Αυστρίας.
Τις απειλές που εκτοξεύει τα τελευταία εικοσιτετράωρα εναντίον της Ελλάδας, για αποπομπή της από τη Ζώνη του Σένγκεν, η υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, καταδικάζει εμμέσως πλην σαφώς ο Αυστριακός υπουργός Καγκελαρίας.
Σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, ο υπουργός Καγκελαρίας Γιόζεφ Όστερμαγιερ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, επέκρινε ούτε λίγο ούτε πολύ ως παράλογες τις απειλές της Μικλ-Λάιτνερ, τονίζοντας πως αντί να γίνονται τέτοιες δηλώσεις, πολύ σημαντικότερη είναι μία συνεργασία με την Ελλάδα και πως ο ίδιος δεν πιστεύει ότι είναι δυνατός ένας αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Ζώνη του Σένγκεν.
Θα ήμουν ευτυχής εάν ήταν δυνατόν να υπάρχει πάντα μία προσυνεννόηση πριν από δηλώσεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι πάντα έτσι και κατόπιν πρέπει να βρίσκονται λύσεις ή να γίνονται αποσαφηνίσεις, επισήμανε ο υπουργός Καγκελαρίας, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα πρέπει η αυστριακή κυβέρνηση να εκφράζει μία ενιαία άποψη.
Ως προς το πώς επηρεάζουν τους ψηφοφόρους τέτοιες τοποθετήσεις, ο κ. Όστερμαγιερ παρατήρησε, στη συνέντευξή του, ότι δεν έκανε εκείνος τη δήλωση και θα ήταν καλύτερα το ερώτημα αυτό να τεθεί στην υπουργό Εσωτερικών, στην οποία, όπως πρόσθεσε, ο ίδιος «δύσκολα μπορεί να απαγορεύσει να λέει οτιδήποτε».
Σημειώνεται ότι η υπουργός Εσωτερικών προέρχεται από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης